În perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2017, în sala multifuncțională de spectacole ”Gloria” din sectorul 3 al Capitalei, se va desfășura Festivalul Internațional de Film de Dragoste ”BE LOVED”. Organizat pe două secțiuni de matineu – între orele 10.30 și 12.00, respectiv de seară – între orele 17.00 și 20.00, Festivalul ”BE LOVED” reunește manifestări artistice dedicate publicului de toate vârstele.

Vor fi difuzate 14 filme de dragoste – de la cele mai vechi producții celebre, premiate la festivaluri de notorietate până la cele mai noi, abia lansate pe piața cinematografiei. Copiii vor fi invitați să vizioneze filme cu un rol educativ, nu numai cultural-artistic, tematica fiind iubirea, fie că este împărtășită cu membri ai familiei, fie cu prieteni din lumea necuvântătoarelor.

Publicul, indiferent de vârstă, va avea ocazia să participe la concursuri tematice, workshopuri artistice, precum idei și îndemânare în creația de costume pentru teatru și film, machiaj de film, dar și workshopuri de caricatură sau desen în nisip (Sand Art), în cadrul cărora copiii și părinții sau bunicii vor învăța cum să transforme orice pulbere în instrument al unei opere de artă, efemeră, dar fascinantă. De asemenea, vor avea loc dezbateri cu invitați străini, realizatori de filme participante la festivulri internaționale.

Proiectul este conceput să ofere un aport cultural categoriilor sociale care nu își permit participarea frecventă la evenimente culturale, de aceea intrarea este liberă, la toate manifestările din cadrul Festivalului. A viziona în fiecare seară un film și a participa zilnic la manifestări educativ-artistice deosebite, alături de cei dragi, poate reprezenta o frumoasă amintire, în prag de iarnă, pentru multe familii din București.

Festivalul Internațional de Film de Dragoste ”BE LOVED” este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB și susținut de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, organizație preocupată de educația nonformală.

Filmele ce vor fi prezentate în cadrul Festivalului BE LOVED sunt următoarele:

 1. CENUSAREASA – AG – 2015 – Cu: Cate Blanchett, Lily James // 1 nominalizare Oscar
 2. DIAVOLUL SE IMBRACA DE LA PRADA – AG – 2006 – Cu: Anne Hathaway, Meryl Streep // 2 nominalizari Oscar
 3. DOAMNA SI VAGABONDUL -AG – 1955 – Disney clasic / o nominalizare BAFTA
 4. CHOCOLAT – PG 13 USA – 2000 – Cu: Juliette Binoche, Johnny Depp // 5 nominalizari Oscar
 5. MALEFICENT – AG – 2014 – Cu:Angelina Jolie, Sam Riley // 1 nominalizare Oscar
 6. MAMMA MIA ! – AG – 2008 – Cu: Meryl Streep, Pierce Brosnan // 2 nominalizari Globul de Aur
 7. ENCHANTED (Magie in New York) – AG – 2008 – Cu: Amy Adams, Patrick Dempsey // 1 nominalizare Oscar
 8. O POVESTE DE DRAGOSTE, LINDENFELD – AG – 2014 – Regia: Radu Gabrea , Cu: Victor Rebemgiuc, Victoria Cociaș // 5 nominalizari Premiile Gopo
 9. TESTOASA ROSIE – AG – 2016 – animatie, coproductie: Japonia, Franta, Belgia // 1 nominalizare Oscar, 1 premiu Cannes
 10. REGELE ARTHUR – AG – 2004 – Cu: Clive Owen, Keira Knightley
 11. FRUMOASA SI BESTIA – AG – 2017 – Cu: Luke Evans, Emma Watson
 12. ANNA KARENINA – AP 12 – 2012 – Cu: Keira Knightley, Jude Law // 1 premiu si 3 nominalizari Oscar
 13. CAINELE, ADEVARATUL MEU PRIETEN – AG – 2017 – Cu: Britt Robertson, Dennis Quaid
 14. JURNALUL – AG – 2004 – Ryan Gosling, Rachel McAdams