ARCUB organizează, în ziua de 29 noiembrie 2017, la ora 18:00, la sediul din Str. Lipscani nr. 84-90, Sala Studio, proiectul „Dialogul generațiilor”. Workshop-ul „Magie și comunicare prin artele spectacolului” va fi condus de regizorul prof.univ. dr. Alexa Visarion.

Programul își propune să aducă la un loc – atât în tabăra trainerilor, cât și în cea a participanților – oameni cu vârste, pregatire și interese diferite și a le oferi acestora, prin intermediul artelor spectacolului, posibilitatea de a iniția, dezvolta și întreține un dialog de substanţă.

Activitățile din cadrul programului au la bază ședințe de lucru – teoretice și practice. În cadrul evenimentului, subiectele abordate vor fi:

  • cunoaşterea vieții și activității unor dramaturgi, actori și regizori români și străini prin dialogul ideilor;
  • vizionarea unui film domumentar despre viața și activitatea actorului Dorel Vișan;
  • analiza textelor dramatice și exerciții de teatru susținute de tineri regizori și actori împreună cu publicul.

O altă activitate importantă din cadrul întâlnirilor este realizarea și interpretarea unor fragmente din piese de teatru sau a unor dramatizări după opere literare de anvergură (Eminescu – proză şi versuri, Mihail Sebastian, Teodor Mazilu, Marin Sorescu, Matei Vişniec) sau ale unor scenarii provenite în urma unor exerciții de improvizație realizate în cadrul workshop-ului. Scopul urmarit este de a dezvolta complex aptitudinile creatoare și de interpretare ale participanților. Toate având ca finalitate armonizarea personalităţii celor prezenţi pe traseul emoţie-raţiune-obiectivitate.

Cei care doresc să participe la întâlnirea din 29 noiembrie 2017, sunt rugați să trimită un e-mail la eliza@arcub.ro cu subiectul „Înscriere Dialogul generațiilor”, până pe 27 noiembrie 2017, cel târziu.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.