Luni, 20 februarie 2023, la ARCUB Gabroveni se lansează „Acasă din noi / Home within Us”, primul album colectiv, bilingv, dedicat programului de rezidențe „Școala de Acasă, Hundorf / SAH”. Evenimentul este organizat de Asociația Acasă la Hundorf şi are loc la Sala Mare, de la ora 18.00.

„Acasă din noi” își dorește să surprindă atmosfera rezidenţelor artistice ce au loc într-un sat transilvan, într-un acasă pe care să-l regăsim în noi și în jurul nostru. Este o carte care relatează către publicul larg povestea rezidențelor ȘAH, un album colectiv care cuprinde toate proiectele artistice și de cercetare ale tuturor rezidenților care au călcat pragul Școlii de Acasă încă de la început până acum. Este o mărturie cu multă emoție: acolo puteți găsi fragmente de timp și momente ale vieții din satul Hundorf, un loc unde timpul curge nefiresc și care pulsează cu viață.

„Acasă din noi” trasează nu doar parcursul unui proiect cultural, ci spune o poveste despre închegarea unei comunități, despre oameni și relația lor cu locurile ce îi înconjoară. Albumul este scris de Maria Morar și curatoriat de Dana Berdilă. Grafica este semnată de Alexandra Boaru, iar traducerile în engleză sunt realizate de Daniel Semenciuc.

Evenimentul de lansare va fi urmat de o petrecere unde Nicolai Prodromov va pune muzică. În cadrul evenimentului vor fi prezenți realizatorii albumului, rezidenții celor șase ediții ȘAH, precum și invitații: Anca Boeriu, artist vizual și conf.univ. la Universitatea Națională de Arte din București, Dumitriana Condurache, regizor și conf.univ. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Dragoș Pătrașcu, artist vizual și prof.univ. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Albumul este scris de Maria Morar și curatoriat de Dana Berdilă. Grafica este semnată de Alexandra Boaru, iar traducerile în engleză sunt realizate de Daniel Semenciuc., critic și istoric de artă.

Volumul a apărut la Editura „Ardealul” din Târgu Mureș cu sprijinul financiar al Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Relații Interetnice.

Despre Școala de-Acasă, Hundorf / SAH/

Școala de-Acasă, Hundorf / SAH/ este un program de rezidenţe artistice și întâlniri formatoare destinat tinerilor artiști profesioniști din ţară și din străinătate, care are loc an de an în Hundorf, azi Viișoara, județul Mureș. Inițiat în anul 2017, programul a ajuns acum la ediția a VII-a, iar în anul 2022 și-a adăugat și componenta internațională, Asociația fiind membru ResArtis. Școala de-Acasă, Hundorf / SAH/ este un program sprijinit de Ministerul Culturii, Consiliul Județean Mureș, Institutul Cultural Roman și Primăria municipiului Târgu Mureș.

www.acasalahundorf.ro

Parteneri: Consistoriul Evanghelic și Școala Gimnazială Viișoara