Societatea s-a epuizat pe sine în încercarea de a reprezenta puterea muncii. Iluziile mitice ale profesiilor permează identitatea, uneori înlocuind-o complet. Sub aparența unei societăți perfect automatizate și eficiente se află o infrastructură de munci invizibile și afective care iese la suprafață mai mult ca oricând.

Seria de evenimente și expoziția On Labor & Affect, organizate în cadrul platformei culturale Quote—Unquote, au în centru artiști români și internaționali, alături de specialiști din mediul cultural, care explorează împreună posibilități de investigare a practicilor muncii și complexitatea emoțiilor pe care munca le generează în prezent.

În practica lor, artiștii au apelat la cercetări, narațiuni speculative și colaborări cu membri ai unor categorii profesionale diverse: foști sau actuali angajați ai marilor corporații, îngrijitoare personale, lucrători culturali independenți sau foști campioni ai competițiilor de dezbatere.

Rezultatele se articulează în lucrări video, lucrări sonore și seminarii.

Timp de o săptămână, în spațiul Mezanin din Palatul Universul, după programul obișnuit de vizitare al expoziției, artiștii vor participa la discuții deschise cu alți reprezentanți ai sectorului cultural, creând un spațiu liber în care publicul poate participa și interveni.

Artiști: Bob Bicknell-Knight, Michael Bucuzzo, Alle Dicu, Ioana Gheorghiu, Mel Ghidini, Brandon LaBelle. Invitați: Andrei Anastasescu, Mara Maracinescu, Diana Meseșan, Anda Zahiu

Programul complet al evenimentelor:

ON LABOR & AFFECT

29 octombrie — 5 noiembrie

Mezanin, str. Ion Brezoianu 23-35

București

Vineri, 29 octombrie

18:00 — 21:00, vernisaj & intervenție Ioana Gheorghiu

Sâmbătă, 30 octombrie

15:00 — 19:00, expoziție

19:00 — 21:00, Etica noilor tehnologii — proiecție & discuție deschisă Bob Bicknell-Knight, Michael Bucuzzo și Anda Zahiu (cercetător, Centrul de Cercetare în Etică Aplicată)

Duminică, 31 octombrie

15:00 — 19:00, expoziție

Luni, 1 noiembrie

13:00 — 17:00, expoziție

17:00 — 19:00, Labor, Love, Listening — seminar Brandon LaBelle*

Marți, 2 noiembrie

15:00 — 19:00, expoziție

19:00 — 21:00, Munca invizibilă — proiecție & discuție deschisă Alle Dicu și Andrei Anastasescu (traducător, protagonist film)

Miercuri, 3 noiembrie

13:00 — 17:00, expoziție

17:00 — 19:00, Labor, Love, Listening — seminar Brandon LaBelle*

Joi, 4 noiembrie

15:00 — 19:00, expoziție

19:00 — 21:00, Labor, Love, Listening — discuție deschisă Brandon LaBelle și Mara Mărăcinescu (sunetistă, producătoare de podcast-uri)

Vineri, 5 noiembrie

15:00 — 18:00, expoziție

18:00 — 21:00, finisaj & Sindromul Italia — discuție deschisă Mel Ghidini și Diana Meseșan (jurnalistă)

*Pentru a participa la seminar este necesară înscrierea la adresa hello@quoteunquoteplatform.com până vineri, 29 octombrie. Puteți participa la una sau la ambele sesiuni, în funcție de preferințe.

Accesul este permis EXCLUSIV pe bază de certificat de vaccinare Covid și mască de protecție. În cadrul evenimentelor se vor respecta măsurile de prevenție legale în vigoare.

Capacitatea spațiului va fi limitată. Prezentările și discuțiile vor avea loc în limba engleză.

On Labor & Affect face parte din Quote—Unquote, o platformă interdisciplinară și colaborativă de cercetare a mecanismelor, utilizărilor și efectelor discursivității publice și ale limbajului, prin practica artistică și intersecția acesteia cu domenii conexe.

Platforma Quote—Unquote este concepută și dezvoltată de asociația / colectivul curatorial Infinite Conversation — Dan Angelescu, Irina Radu, Cristina Vasilescu.

Proiect cultural co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro . Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect cultural susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România

Parteneri media: IQads, Iscoada, Revista ARTA