Andrei Breahnă povestește la „Oameni care deschid oraşul” despre galeria ca loc de întâlnire, despre ce înseamnă să alegi calea antreprenoriatului în cultură, despre provocările promovării artei contemporane din Europa de Est în context internațional și despre cum se poate adapta o galerie de artă vizuală la contextul pandemic.

Manager cultural, galerist și colecționar, Andrei Breahnă este cofondator al Gaep, galeria de artă contemporană cu un program vibrant de expoziții dedicate unor valori confirmate din arta internațională, precum și unor artiști în afirmare, ale căror lucrări au o putere de fascinație la nivel internațional. Începând din anul 2014, galeria a prezentat peste 30 de expoziții și a participat la mai bine de 20 de târguri internaționale de artă, printre care participarea de la ARCImadrid 2019 pentru care Gaep Gallery primește Opening Prize cu expoziția artistului Ištvan Išt Huzjan. În 2017, participarea în cadrul Artissima cu expoziția Marilenei Preda Sânc aduce Gaep Gallery Mențiunea specială Sardi per l’arte Back to the Future, iar în 2020, expoziția Subjective (De)Constructions a Marilenei Preda Sânc de la Gaep Gallery primește Premiul Radio România Cultural 2020 la categoria Arte vizuale.

Seria de „Dialoguri cu oameni care deschid oraşul” a fost inițiată de ARCUB în contextul aniversării a 25 de ani de la înființarea sa în 1996. Printre invitaţii discuţiilor se numără personalităţi care au făcut pionierat în scena creativă locală, profesionişti care au construit proiecte definitorii pentru cultura de astăzi a oraşului, dar şi operatori culturali care au construit punţi de colaborare cu alte ţări. Invitații dezbat pe marginea unor teme precum rolul institutelor culturale în ecosistemul cultural local, a problematicii spaţiilor de consum cultural şi prezintă detalii din spatele unor proiecte de antreprenoriat cultural de succes, ale unor proiecte care au schimbat faţa oraşului.