Joi, 10 decembrie, de la ora 19:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide anotimpul bucuriei cu un nou concert extraordinar din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. În atmosfera selectă a istoricului Han Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90), vă invităm să vă delectați cu piese celebre, în interpretarea unuia dintre cele mai apreciate ansambluri de muzică de cameră din Europa: TRIO ENESCU.

 

Program

Ludwig van Beethoven – Trio cu pian în si bemol Major, Op. 97,  „Erzherzog”

—-

George Enescu – Sérénade lointaine

Johannes Brahms – Trio cu pian în do minor, Op. 101

 

TRIO ENESCU înseamnă Alina Armonas-Țambrea (vioară), Gabriele Gylyte (pian) și Edvardas Armonas (violoncel). Ansamblul s-a înființat în 2011, când se împlineau 130 ani de la nașterea lui George Enescu. Prin talentul și dedicarea sa, marele compozitor reprezintă o nesfârșită sursă de inspirație pentru cei trei muzicieni care și-au propus să aducă în fața publicului, alături de repertoriul clasic, și piese mai puțin cunoscute. De exemplu, Sérénade lointaine pentru vioară, violoncel și pian scrisă de George Enescu în 1903.

 

De la primele concerte, TRIO ENESCU a primit înalte aprecieri din partea criticilor și a presei care au remarcat precizia, sensibilitatea și expresivitatea celor trei instrumentiști. La scurt timp de la înființare, câștigau Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră „Helexpo” din Salonic, precum și Premiul Societății Brahms din Austria. Îndrumați de profesori remarcabli la Conservatoarele din Köln, Düsseldorf, Frankfurt și Paris, Alina Armonas-Țambrea, Gabriele Gylyte și Edvardas Armonas au concertat pe mari scene ale lumii: Alte Oper din Frankfurt (Germania), Sala Friedrich-von-Thiersch din Wiesbaden (Germania), Sala Filarmonicii din Vilnius (Lituania), Izumi Hall din Osaka (Japonia).

 

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București. „Vă propunem o incursiune plină de varietate în lumea muzicii de cameră alături de artiști din 12 țări și un repertoriu de-a dreptul captivant – de la Joseph Haydn la Antonin Dvorak, de la Ludwig van Beethoven la George Enescu, de la Johannes Brahms la Leos Janacék.”, a declarat Răzvan Popovici, director artistic DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC.

 

Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.

 

Biletele în valoare de 50 lei (categoria I) și 30 lei (categoria II) sunt disponibile online aici.

Articole recente