Cum e să simți și să vibrezi pe muzica Bucureștiului? Sâmbătă, pe 28 noiembrie de la ora 20:00, ești invitat la JAZZAJ la ARCUB să asculți LIVE un mix inedit de jazz și muzică urbană semnat de Bucharest Jazz Orchestra, care te îndeamnă să trăiești și tu Povești din București. Concertul care va avea loc pe scena ARCUB din Str. Batiște nr. 14 îți va descrie prin acorduri de jazz realitatea pestriță a orașului în care trăim.

 

Înființat în 2012, Bucharest Jazz Orchestra, condus de trompetistul Sebastian Burneci, este un ansamblu independent de jazz din care fac parte mai mulți muzicieni de top (atât din România, cât și din Italia sau Republica Moldova): Paolo Profeti (saxofon), Cristi Lăbuș (trombon bas), Silviu Groaza (trompetă), Florian Radu (trombon), Adi Cojocaru (trombon). Secția ritmică este condusă de Johnny Bica (pian) și are multiple componente, cea de bază fiind formată din Michael Acker (contrabas) și Tavi Scurtu (tobe). Cu un stil unic și o muzică originală, grupul s-a remarcat prin colaborări muzicale deosebite: cu soliști precum Virgil Ianțu sau cu trupe precum Brigada Artistică Urbană sau Vunk.

 

Primul material discografic al Bucharest Jazz Orchestra se numește Povești din București și poartă amprenta personală a fiecărui membru al grupului pentru că oferă o felie din viața trăită în acest oraș prestriț. Albumul este plin de diversitate și abordează stiluri diferite: de la piese descriptive precum Insomnii la melodii care vorbesc despre diverse tipologii umane creionate în Full of Me, de la muzica plină de esență a lui George Enescu citată în Mix of Dreams la nostalgia baladei In the Wee Small Hours of the Morning sau a piesei Samba Isaura, discul orchestrei fiind un produs la fel de variat precum realitatea Bucureștiului din anul 2015. Pe 28 noiembrie ești invitat și tu să simți pulsul acestui oraș care îi inspiră pe artiști!

 

În cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Sălii ARCUB, au fost prezenți artiști renumiți ai jazzului, precum Maria Răducanu și Krister Jonsson, Vali Răcilă și Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rareş Totu, A.G. Weinberger, Ozana Barabancea, Emil Bîzgă, Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić & Sorin Romanescu, Luiza Zan feat. István Gyárfás, Mircea Tiberian Ensemble feat. Nadia Trohin & Cristian Soleanu, Formația Trigon, Soul Serenade, Irina Popa feat. The Sinners, Raul Kusak și Liviu Pop, Elena Mîndru Finnection, Atom String Quartet, Platonic Band, Balako, Sorin Zlat Trio, Arcuș Trio, Lucian Ban și quartetul Elevation.

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro. Preţuri: 45 lei (Categoria I) și 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

Articole recente