Tribal Fest Bucharest, primul eveniment international de Fusion Dance organizat in Romania, va avea loc in perioada 1-3 noiembrie, la sala ArCuB.

 

 

Tribal Fusion BellyDance este un stil de dans contemporan, nascut la inceputul anilor 2000, in San Francisco (SUA). Acesta imbina elemente specifice mai multor stiluri de dans: de la cel traditional (african, balinez, flamenco), la cel clasic (indian sau persan), folcloric (egiptean) sau chiar modern (hip-hop, breakdance). Toate au la baza un filon comun: dansul oriental.

 

Evenimente in cadrul Tribal Fest Bucharest

-9 workshopuri de Tribal Fusion cu instructoare de renume din SUA, Olanda si Slovenia.

-Fusion Dance Competition –  un concurs de dans, dedicat dansatorilor profesionisti si semi profesionisti care aspira sa promoveze inovatia si creativitatea in arta dansului.

-Open Stage – o posibilitate de exprimare pt. dansatorii  fara spirit competitiv, care  vor sa danseze pe scena, si sa-si impartaseasca arta cu publicul.

– Gala Show – un spectacol unic, unde cei interesati pot savura Tribal Fusion la nivelul cel mai inalt.

-2 zile de Tribal Bazaar – cu bijuterii si articole de vestimentatie inspirate de aceste curente in dans.

 

Despre instructori si workshop-uri

Cele 9 workshop-uri vor fi sustinute de:

Ashley Lopez (US), o experimentata profesoara care detine certificari pe diverse discipline ca Yoga, Pilates, Aerobic, Fitness, Spin, Kickboxing, Zumba, Tribal Dance. http://www.ashleylopezbellydance.com/

Ashley va prezenta workshop-uri dedicate tuturor nivelelor si workshop-uri pentru intermediari si avansati, axate pe tehnica, combinatii cu influente din Jazz, Latino, Hip-Hopp, dans Polinezian, dar si exercitii de actorie pentru construirea unei aparitii scenice impresionante.

Manca Pavli (SLO), director artistic si coregraf al Amaya Dance Company, companie ce reuneste dansatori profesionisti din Europa. http://www.bellydance-infusion-project.com/

Cu Manca Pavli vom explora evolutia stilului Tribal si a tehnicilor sale specifice, vom invata cum sa facem o coregrafie Tribal Fusion, iar ce cei doresc o practica avansata vor avea ocazia sa invete cum  sa transforme miscarile in unele mai fluide, mai dramatice si mai puternice.

Tjarda van Straten (NL), instructor si performer renumit in Europa, Asia, SUA si care detine certificate de instructor dans si dans terapie. http://www.tjarda.nu/

Tjarda ne va ajuta sa introducem in dans elemente ca energie, respiratie, timp, spatiu, ne va invata o combinatie de fusion contemporan cu accent pe postura, stabilitate, mobilitate, prezenta dinamica, iar practica avansata ne va oferi ocazia sa ne concentram pe limbajul trupului, pe intentie, pe comunicarea cu publicul si crearea unei povesti in spatele coregrafiei.

Despre organizatori

TribalFestBucharest este exclusiv o initiativa civica,  organizata  de dansatori pentru dansatori si pentru iubitori ai dansului. Acest eveniment este organizat si finantat de Andreea si Hermina, care isi manifesta dragostea si dedicarea pentru dans, prin aceasta contributie. Scopul final este promovarea noilor trenduri si tendinte in spatiul dansului contemporan.

Andreeabellydance.com

Najahtribe.wordpress.com