Proiect cultural creat de WASP STUDIOS SRL şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Proiectul Traces of forgotten sites desfășurat de Organizația WASP în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, OAR și revista de arhitectură și cultură urbană Zeppelin pornește de la tema reconstituirii istoriei locale și totodată formulează o platformă de discuții și practici contemporane în jurul inițiativelor de îmbunătățire și conversie a spațiilor industriale din circuitul și structură urbană, cu un studiu de caz aplicat pe fabrica și complexul Flaros din cartierul Timpuri Noi. Prin activități precum: realizarea de lucrări foto-video, expoziție de fotografie, video și performance, tururi ghidate și sesiuni de discuții panel, proiectul aduce localnicii mai aproape de inițiativele de artă vizuală contemporană și abordări multidisciplinare conexe în strânsă legătură cu arhitectura, urbanismul și studiile de patrimoniu. Proiectul propune o nouă abordare în ceea ce privește conceptul de cultură industrială (Industrial Culture).

Despre WASP Studios

WASP Studios este o organizatie culturala înființată în anul 2015, pentru a răspunde nevoii de susținere a producției și educației artistice din România, în spațiul alternativ WASP – Working Art Space and Production din București. WASP Studios sprijină educația continuă a tinerilor creatori români, productia si promovarea artelor contemporane prin acordarea de burse si rezidente, sustinerea de workshopuri si dezbateri, realizarea de productii si prezentari. Direcțiile de activitate includ dansul contemporan și performance-ul, colaborările transdisciplinare în domeniul artelor vizuale, film, teatru, muzică, new media, precum și deschiderea spre alte zone de cunoaștere, in relație cu arta contemporană.

Detalii: http://waspmagazine.com/