Proiect cultural creat de Animated Studio şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Animated Studio prezintă Interactive Arts, o expoziție interactivă în care spectatorii vor explora artele clasice prin intermediul tehnologiei interactive de tipul realitate augmentată, virtuală, hand tracking, body recognition, cu scopul diseminarii artei și culturii în cadrul unui public mult mai numeros și diversificat. Conținutul instalațiilor interactive se axează pe acele personalități marcante care au trăit în București și care și-au pus amprenta pe fiecare din domeniul artistic inclus în instalații: muzică, pictura, sculptură și cinematografie. Studioul nostru își propune ca în cadrul expozitiei să folosească cele mai noi tehnologii interactive, precum și decoruri unice, cu scopul de a atrage un număr cât mai vast de participanți, în special tineri, ce vor face astfel cunostință cu acorduri muzicale celebre, picturi, sculpturi, dar își vor putea utiliza și creativitatea individuală, sporind astfel nivelul de educație prin cultură al participanților și comunităților din care aceștia fac parte.

Despre Animated Studio

Animated Studio este un studio pionier în dezvoltarea de aplicații de realitate virtuală, augmentată, mixtă și interacțiune cu senzori. Principalul domeniu în care își desfășoară activitatea este entertainment și domeniul educativ.

Detalii: www.animated.ro