La începutul lunii decembrie ArCuB aduce la Bucureşti unul dintre cele mai inovative şi populare grupuri de jazz din New York, the TUBA PROJECT.

ALEX HARDING bari sax
LUCIAN BAN pian
BRUCE WILLIAMS alto sax
DERREK PHILLIPS tobe

Invitat special
BOB STEWART tubă

Fondată de cunoscutul saxofonist american Alex Harding şi renumitul pianist de origine română Lucian Ban, formaţia îl are acum alături pe Bob Stewart, cel mai renumit tubist de jazz din lume.

O adevărată legendă a genului, el este cel care a definit rolul tubei în jazz-ul modern, încă din anii ‘60 de la colaborările cu Charles Mingus, Gil Evans, Arthur Blythe şi până la Taj Mahal, Bjork sau Lincoln Center Orchestra.

Unul dintre cele mai populare şi cunoscute grupuri de jazz din New York, the TUBA PROJECT a avut sute de concerte în USA şi Europa cu un succes de casă şi de critică constant la cel mai înalt nivel.

Despre acest grup, criticul de jazz american Budd Kopman scrie în prestigiosul All About Jazz:

„Cu the TUBA PROJECT pianistul Lucian Ban şi saxofonistul Alex Harding au realizat un album de o energie cu totul specială, uneori nostalgică, alteori extatică. Având-ul prezent pe faimosul Bob Stewart la tubă, adica cel mai mare exponent al tubei în jazz, cei cinci au reuşit un  album cu totul special, inspirat de new olreans, funk blues şi second line …un deliciu atât pe CD dar mai ales live …nu rataţi ocazia de a cumpăra acest album…”

„Un maestru fenomenal al instrumentului său, dl. Bob Stewart este un adevărat vituoz al tubei. El cântă într-un mod nemaiauzit…”
Ron Wynn, All Music Guide

Oferind o muzică atât de originală, the TUBA PROJECT trebuie să fie
văzut şi ascultat pentru a-l putea înţelege pe deplin!

 

Biletele în valoare de 21,20 lei vor fi puse în vânzare
miercuri 2 decembrie la Clubul Ţăranului Român.

 

Detalii despre artişti