Marţi, 1 mai, ora 22.00, ArCuB aduce la Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, o demonstraţie de lucru prezentată de Odin Teatret din Holstebro (Danemarca), pe texte din Othello şi Romeo şi Julieta de William Shakespeare. Spectacolul va avea loc la sala ArCuB.  

 

TEXT, ACŢIUNE, RELAŢII 

cu Tage Larsen şi Julia Varley

 

Durata: 1h 30′

 

Folosind un fragment din Othello de William Shakespeare, Tage Larsen şi Julia Valery lucrează în faţa publicului pe un dialog între Othello şi Iago, prezentând un process bazat pe crearea şi elaborarea unor acţiuni fizice şi vocale. Capacitatea creării unor partituri fizice şi vocale rezultă din anii de antrenament şi producţii la Odin Teatret.

 

Textul lui Shakespeare este rostit în limba engleză.

 

Impulsul de a face această demonstraţie a venit din pasiunea lui Tage Larsen pentru Shakespeare şi nevoia de a găsi tehnici de lucru care unesc vocabularul fizic al Odin Teatret cu textul scris.

 

Actorii dezvoltă prin improvizaţie şi compoziţie o partitură fizică dinamică, aceasta devenind fundamentul pentru întâlnirea celor doi interpreţi când încorporează textul. Ei construiesc materialul fizic în aşa fel încât partitura acţiunilor să nu interfereze cu însuşi sensul scenei, contribuind la citirea, poezia şi cursivitatea textului.