BILETE


În luna aprilie, ARCUB lansează Stagiunea Artelor Performative ce prezintă la Sala Mare a Hanului Gabroveni o selecţie de spectacole de teatru, dans şi teatru pentru copii realizate de operatorii culturali independenţi din Bucureşti. Stagiunea Artelor Performative este iniţiată de Primăria Capitalei, prin ARCUB din dorinţa de a stimula și încuraja reluarea activităților culturale din Bucureşti în perioada următoare şi cu scopul de a veni în sprijinul teatrelor independente şi companiilor de dans şi teatru locale care au avut de suferit în această perioadă pandemică.

„Suntem încântaţi să inaugurăm Stagiunea Artelor Performative la ARCUB, este un proiect născut din dorința de a încuraja companiile de teatru și dans să-și reia activitatea și să reintre într-un ritm normal de lucru și, în egală măsură, publicul să vină din nou în sălile de spectacol. Până în luna decembrie 2022, mai multe teatre independente şi companii  de dans şi teatru invitate vor prezenta la ARCUB o selecţie de spectacole cât mai diverse din repertoriul propriu. Ne bucurăm astfel, să prezentăm sub umbrela Stagiunii Artelor Performative de la ARCUB cele mai recente şi interesante titluri ale scenei performative independente bucureştene.” Mihaela Păun, Director ARCUB

Stagiunea Artelor Performative ARCUB se deschide duminică, 10 aprilie, ora 19.00, cu spectacolul „Bani, timp şi alţi demoni”, o producţie a Teatrului Apropo. O comedie a timpurilor noastre scrisă şi regizată de Radu Popescu, „Bani, timp şi alţi demoni” a câştigat Marele Premiu de Dramaturgie Yorick în 2015.

Producţia independentă „Păhărelul cu nectar” este un spectacol pentru copii în versuri regizat de Ruxanda Ştefan şi se va juca la ARCUB Gabroveni sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 11.00. Printre teatrele invitate să participe în Stagiunea Artelor Performative, unteatru prezintă pe 16 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Mare ARCUB titlul „O familie fericită – psihodramă ambulantă”. În producţia din 2021, Alina Berzunţeanu şi Istvan Teglas împărtăşesc din propriile temeri, speranţe şi regrete într-un colaj de întâmplări „care te trezesc când în jur încă e crepuscul şi nu te lasă să adormi la loc.”

„Pandemic Solos” este cea mai recentă producţie a Teatrului Apropo şi se joacă în cadrul SAP ARCUB pe 17 aprilie, de la ora 19.00. Un spectacol realizat în parteneriat cu AREAL – spaţiu pentru dezvoltare coregrafică, „Pandemic Solos” este o creaţie colectivă coordonată de Andreea Gavriliu, în care 13 artişti îşi pun împreună întrebări, dileme, frici şi speranţe trăite în pandemie îmbinând diferite limbaje performative, de la teatru la muzică, dans, creaţie multimedia şi instalaţie video.

Premiera Stagiunii Artelor Performative din aprilie este comedia „Universitatea de Râsete” programată duminică, 19 aprilie, de la ora 19.00. Spectacolul jucat de Răzvan Vasilescu şi Alex Voicu este regizat de Teodora Petre, reprezentanta noului val de regizori în teatru şi este produs de WonderTheatre este un proiect de teatru independent creat de Rollywood Film pentru producție itinerantă, spații neconvenționale, săli de teatru și de cinema.

Programul lunii aprilie la Sala Mare ARCUB se încheie cu o reprezentaţie a spectacolului „Nunzio”. 29 aprilie, de la ora 19.00, actorii Mircea Andreescu şi Ion Grosu spun povestea întâlnirii dintre doi anti-eroi în spectacolul tragi-comic produs de ARCUB şi regizat de Alina Hiristea.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.

Stagiune plăcută de Radio Guerrilla.

10 aprilie 2022 | ora 19.00 – Bani, timp şi alţi demoni

Producător: Teatrul Apropo, 2018

Regia: Radu Popescu

Cu: Maria Obretin, Teodora Daiana Păcurar, Andrei Bibire, George Rotaru

Scenografie: Diana Miroşu

Muzică: Alexandru Suciu

UPDATE: Spectacol anulat. 16 aprilie 2022 | ora 11.00  – Păhărelul cu nectar – spectacol pentru copii

Producător: Rotari Entertainment și Red Nose Society

De: Bartolomeu (Valeriu) Anania

Regia: Ştefan Ruxanda

Cu: Alexandra Giurcă, Alexandra Penciu, Doina Antohi, Vlad Gălățianu, Ștefan Ruxanda

Videoproiecţii: Cartea cu Arici

16 aprilie 2022 | ora 19.00 – O familie fericită – psihodramă ambulantă

Producător: unteatru, 2021

De: Alina Berzunțeanu și Istvan Teglas

Cu: Alina Berzunțeanu și Istvan Teglas

Light design: Dragoș Mărgineanu

17 aprilie 2022 | ora 19.00  –  Pandemic Solos

Producător: Teatrul Apropo în parteneriat cu AREAL – spaţiu pentru dezvoltare coregrafică, 2021

Idee și coordonare proiect: Radu Popescu

Performeri: Corina Ciontu, Maria-Luiza Dimulescu, Alexandra Stroe, Vlad Benescu, George Rotaru, Jean-Lorin Sterian

Coordonator mizanscenă: Andrea Gavriliu

Scenografie și grafică: Petre Alexandru

Muzică: Sebastian Lazăr

Multimedia: Diana Butnaru

Instalație video: Alina Tofan și Ioana Buraga

19 aprilie 2022 | ora 19.00  –  PREMIERĂ: Universitatea de Râsete

Producător: WonderTheatre

De: Kōki Mitani

Regia: Teodora Petre

Cu: Răzvan Vasilescu, Alex Voicu

29 aprilie 2022 | ora 19.00  –  Nunzio

Producător: ARCUB

De: Spiro Scimone

Regia și ilustrația muzicală: Alina Hiristea

Cu: Mircea Andreescu, Ion Grosu

Scenografie, concept video și filmări: Cristian Negoescu