BILETE ONLINE

 

RO – SUA – UK

Sounding Tears

lansare album

Mat Maneri (SUA) – violă

Evan Parker (UK) – saxofoane

Lucian Ban (RO, SUA) – pian

 

„Maneri, Ban și Parker duc improvizația la un nivel de claritate și coerență care rareori poate fi atins. Fără îndoială, una dintre cele mai frumoase lansări de discuri din 2017”. – Stuart Broomer, New York City Jazz Record

 

Violistul american Mat Maneri a schimbat, pe parcursul carierei sale de peste 25 de ani, „felul în care lumea jazzului ascultă vioara și viola” (All About Jazz) și este considerat astăzi unul dintre cei mai originali artiști ai generației sale, aclamat pentru stilul său distinct de a îmbina jazzul cu muzica microtonală și pentru colaborarea sa cu idolii muzicii improvizate din secolul XX.

Pentru cel mai recent album al său, Mat Maneri lucrează cu legendarul saxofonist britanic Evan Parker, una dintre vocile de marcă ale avangardei din ultimii 40 de ani, și cu pianistul Lucian Ban, colaboratorul violistului american de aproape o decadă.

Sounding Tears a fost lansat în mai 2017 și a primit recenzii eligioase din partea jurnaliștilor The Guardian, All About Jazz, Jazz Trail. Influențat de legendarul album Time Will Tell din 1995, al lui Paul Bley, Evan Parker și Barre Phillips, Sounding Tears anunță direcțiile jazzului în noul mileniu. Paul Bley însuși a fost printre primele persoane care au recunoscut valoarea albumului Sounding Tears și l-a recomandat casei de discuri ECM Records. Maneri descrie albumul ca pe un fel de „Lester Young mixat cu ceva nebunesc, înrădăcinat în trecutul unui univers alternativ, care poate că nu a existat niciodată”.

În octombrie 2017, trioul se află într-un turneu european de promovare a albumului Sounfing Tears.

 

“Sounding Tears este o experiență unică” – Filipe Freitas, Jazz Trail

“[…] poate că așa sună muzica atunci când te afunzi în vidul interstelar prin care trece o navă spațială ce călătorește cu viteza sunetului.” – Dan McClenagham, All About Jazz

 

 

Prețul biletelor: 35 lei/ 25 lei (Reducere elevi, studenți, pensionari).

Biletele pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro și bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preț35 lei (Categoria I).

Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

 

IMPORTANT

Spectacolele încep la ora anunțată și marcată vizibil pe bilet.

Nu este permis accesul publicului după începerea reprezentației.

În cazul întârzierii, biletele își pierd valabilitatea și nu pot fi schimbate pentru o dată ulterioară.

Pentru o bună desfășurare a spectacolelor vă rugăm să închideți telefoanele mobile pe toată durata acestora.

Fotografiatul și filmatul în timpul spectacolelor sunt interzise.