Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 24 octombrie 21:30.

Sounding Tears – Mat Maneri / Evan Parker / Lucian Ban 

Data24 OCTOMBRIE 2017 ORA: 19:30 

DESCRIERE:

RO – SUA – UK

Sounding Tears

lansare album

Mat Maneri (SUA) – violă

Evan Parker (UK) – saxofoane

Lucian Ban (RO, SUA) – pian

 

„Maneri, Ban și Parker duc improvizația la un nivel de claritate și coerență care rareori poate fi atins. Fără îndoială, una dintre cele mai frumoase lansări de discuri din 2017”. – Stuart Broomer, New York City Jazz Record

Violistul american Mat Maneri a schimbat, pe parcursul carierei sale de peste 25 de ani, „felul în care lumea jazzului ascultă vioara și viola” (All About Jazz) și este considerat astăzi unul dintre cei mai originali artiști ai generației sale, aclamat pentru stilul său distinct de a îmbina jazzul cu muzica microtonală și pentru colaborarea sa cu idolii muzicii improvizate din secolul XX.

Pentru cel mai recent album al său, Mat Maneri lucrează cu legendarul saxofonist britanic Evan Parker, una dintre vocile de marcă ale avangardei din ultimii 40 de ani, și cu pianistul Lucian Ban, colaboratorul violistului american de aproape o decadă.

Sounding Tears a fost lansat în mai 2017 și a primit recenzii eligioase din partea jurnaliștilor The Guardian, All About Jazz, Jazz Trail. Influențat de legendarul album Time Will Tell din 1995, al lui Paul Bley, Evan Parker și Barre Phillips, Sounding Tears anunță direcțiile jazzului în noul mileniu. Paul Bley însuși a fost printre primele persoane care au recunoscut valoarea albumului Sounding Tears și l-a recomandat casei de discuri ECM Records. Maneri descrie albumul ca pe un fel de „Lester Young mixat cu ceva nebunesc, înrădăcinat în trecutul unui univers alternativ, care poate că nu a existat niciodată”.

În octombrie 2017, trioul se află într-un turneu european de promovare a albumului Sounfing Tears.

 

“Sounding Tears este o experiență unică” – Filipe Freitas, Jazz Trail

“[…] poate că așa sună muzica atunci când te afunzi în vidul interstelar prin care trece o navă spațială ce călătorește cu viteza sunetului.” – Dan McClenagham, All About Jazz

 

Pret Bilete: 35 lei, 25 lei (reducere elevi, studenți, pensionari)