A IX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfășoară între 31 octombrie și 17 noiembrie 2014, la București, Cluj-Napoca și Iași, sub tema “BRIDGES”. 

Luni, 10 noiembrie, de ora ora 19.00, la Sala ARCUB va avea loc proiecția de film UNQUIET TRAVELLER, în regia lui Bruno Monsaingeon.

Celebrul pianist Piotr Anderszewski ne oferă o privire completă asupra sentimentelor și reflexiilor sale în cadrul documentarului regizat de către Bruno Monsaingeon, imaginat ca un “ film călătorie“, în Polonia nativă a artistului.

La sfârșitul proiecției, regizorul Bruno Monsaingeon răspunde întrebărilor publicului și povestește despre ineditele sale întâlniri cu Glenn Gould, Mstislav Rostropovich, Yehudi Menuhin sau Gilles Apap.

Bruno Monsaingeon şi-a petrecut o mare parte din viaţă realizând filme despre unii dintre cei mai mari muzicieni ai timpurilor noastre, împărtăşind cu noi viziunile sale pasionale. Fiecare dintre filmele lui este un rezultat al anilor îndelungaţi petrecuţi alături de artişti (Gould, Richter, Menuhin, Oïstrakh) sau, din contră, rezultatul unui impuls subit sau a unui sentiment de dragoste la prima vedere, cum este cazul lui Piotr Anderzsewski, \”Unquiet traveller\”: un fantastic portret viu al acestui non-conformist pianist.

Situat la graniţa dintre documentar şi ficţiune, cadrul pentru acest film călătorie este o călătorie în iarnă, prin Polonia către Budapesta, într-un tren în care pianistul şi-a luat marele său pian…

Piotr Anderszewski ne dă, pe parcursul acestui film, o privire asupra celor mai profunde gânduri asupra muzicii şi asupra remuşcărilor sale, dezvăluindu-şi adevărata natură, generoasă dar tulburătoare.

 

UNQUIET TRAVELLER 

Regizor: Bruno Monsaingeon 

Cu: Piotr Anderszewski, pian

Durată: 01 h 23 min

 

Data producției: 2008

 

Preț bilete: 20 lei preț întreg, 10 lei reducere pentru elevi, studenți și pensionari

Bilete Eventim

EVENT FACEBOOK

INFO FESTIVAL 

PROGRAM FESTIVAL

COMUNICAT DE PRESĂ – Punți muzicale între orașele lumii