Proiect creat de FAMart Films Production şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021

Retrospectiva Anonimul este un eveniment conex al Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, un proiect original care prezintă, începând cu anul 2004, proiecţii de film în aer liber, în fiecare vară, la Sfântul Gheorghe.

Retrospectiva Anonimul aduce la Bucureşti o selecţie de filme româneşti şi internaţionale, scurtmetraje şi lungmetraje din programul Festivalului Anonimul din Delta Dunării.

În anul 2021, Retrospectiva Anonimul se desfăşoară având aceeaşi structură din anii precedenţi, prezentând filme de scurtmetraj si de lungmetraj, marea lor majoritate în premieră în România. Întrucât dialogul este o componentă importantă a Retrospectivei Anonimul, unele proiecţii sunt urmate de discuţii cu publicul.

Selecția pentru programul Retrospectiva Anonimul la Bucuresti este realizată de criticul de film Ionuț Mareș pentru filmele de scurtmetraj din România și din străinătate, în timp ce, pentru filmele de lungmetraj, selecţia este realizată de către Ludmila Cvikova. Selecţia filmelor din cadrul programelor paralele este asigurată de către Miruna Berescu, Directorul Festivalului Anonimul.

Despre FAMart Film Production

FAMart Films Production este o companie tânără, lansată din nevoia de a contribui, alături de alţi operatori culturali, la formarea şi educarea gustului publicului pentru produse culturale de calitate, prin diversificarea ofertei, cu precădere în domeniul cinematografic.

În scurt timp şi-a dezvoltat resursele şi capacitatea de implementare a unor proiecte de anvergură participând la desfăşurarea unor evenimente culturale de marcă. Este vorba despre co-organizarea şi coordonarea editiilor 17 şi 18 ale Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care a avut loc în august 2020, respectiv 2021 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, alături de Fundaţia Anonimul şi de Asociația FAMart. Tot în 2020 a avut loc şi prima colaborare în calitate de co-producător al unui film de ficţiune de lungmetraj – „Încredere”, scenariul Alexandru Popa şi Emanuel Pârvu, regia Emanuel Pârvu.

Detalii aici.

Sursă foto: Doria Drăguşin