Noaptea Albă a Galeriilor: Bucureștiul sălbatic
Hanul Gabroveni, noul sediu al ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, a trecut, precum orașul, printr-o serie de schimbări: de la un important punct comercial, la o ruină, iar acum, datorită unui proces îndelungat de recontrucție, a devenit un loc în care se nasc idei și proiecte creative, păstrând totuși elemente istorice definitorii. Este un spațiu pentru reflecție, intracțiune și artă, în toate formele ei, un obiect de memorie, o arhivă vie și un martor al istoriei.
Eveniment NAG
Bucurestiul salbatic
19:00 – 04:00
Bucuresti
Un proiect fotografic de Cristian Vasile
Știți cu câte specii de animale sălbatice împărțim zilnic Bucureștiul?
Fotograful Cristian Vasile s-a hotărât să afle răspunsul la această întrebare în cadrul proiectului Bucureștiul Sălbatic, introducând locuitorii orașului în lumea nevăzuta a animalelor sălbatice din capitală. Nevăstuica, ciuf de pădure, șorecar, vânturel roșu, corcodel, cojoaică și alte multe vietăți le puteți vedea în București, dacă vă opriți câteva secunde și sunteți atenți la vietățile ce ne înconjoară.
București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului
19:00 – 04:00
Bucuresti
Curatori: Trevor Davies, Sorin Istudor, Alina Șerban
Proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este structurat sub forma unei trilogii în care orașul devine atât cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar cetățenii săi generatori de conținut.
Prima parte a trilogiei – Memoria Orașului – are drept scop alcătuirea unei hărți cognitiv-afective a Bucureștiului pornind de la imagini fotografice și secvențe filmate extrase din colecții personale și fonduri documentare, la care locuitorii orașului sunt invitați să participe cu propriile mărturii fotografice și istorii subiective ce surprind dinamica vieții bucureștene. Sunt invitați să contribuie, în mod direct, cu propriile fotografii și secvențe filmate, atât cei care trăiesc în oraș, cât și cei care lucrează cu orașul.
București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este proiectul ce lansează candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.
Război și Pace în Balcani
19:00 – 04:00
Bucuresti
Hanul Gabroveni | Sala Coloanelor
Un eveniment organizat de Goethe-Institut în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.
Expoziția prezintă lucrările a cinci fotografi care au surprins momente diferite ale Primului Război Mondial, precum și imagini din viața cotidiană din Balcani, în perioada 1914 – 1918. De la aceștia ne-a rămas o serie de fotografii care prezintă imaginea unui teatru de război aproape necunoscut până acum.
Americanul Lewis Hine a fotografiat copii care au căzut victimă în acest război. Un alt american, Ariel Varges, a surprins diferite momente de viață în Salonic, după debarcarea trupelor Antantei. Rusul Sampson Tchernoff a surprins în imagini retragerea armatei sârbe prin munții Albaniei. Doi fotografi anonimi, membri ai trupelor germane respectiv franceze, au fotografiat viața de zi cu zi în vreme de război, în Balcani, precum și crimele de război îndreptate împotriva populației civile.
Expoziția Război și pace în Balcani face parte din proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului.
Bucureștiul Sălbatic
Hanul Gabroveni, sala Arcelor 24 – 30.04.2015, 12:00-20:00
Noaptea Albă a Galeriilor – NAG#9, vineri, 24 aprilie 2015, continuă seria de producție lucrări și expoziții de artă contemporană, producții speciale ce reunesc în 2015 șase expoziții și o lucrare din baloane, de la pictură, fotografie, grafică, la instalații din materiale reciclate, lucrări multimedia și digital art.
În parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, NAG#9 salută deschiderea noului sediu ARCUB, Hanul Gabroveni, un spațiu pentru reflecție, intracțiune și artă, în toate formele ei, un obiect de memorie, o arhivă vie și un martor al istoriei, prin producția unei expoziții de fotografie Cristian Vasile: Bucureștiul sălbatic. Expoziția va oferi un răspuns la întrebarea: Știți cu câte specii de animale sălbatice împărțim zilnic Bucureștiul?
Știți cu câte specii de animale sălbatice împărțim zilnic Bucureștiul? Fotograful Cristian Vasile s-a hotărât să afle răspunsul la această întrebare în cadrul proiectului Bucureștiul Sălbatic, introducând locuitorii orașului în lumea nevăzuta a animalelor sălbatice din capitală. Nevăstuică, ciuf de pădure, șorecar, vânturel roșu, corcodel, cojoaică și alte multe vietăți pot fi văzute în București dacă vă opriți câteva secunde și sunteți atenți la viața care ne înconjoară. Producător: Asociația Ephemair, cu sprijinul: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Primăria Municipiului București.