Seria de concerte Jazzaj la ARCUB reîncepe sâmbătă, 14 februarie, la ora 20.00, cu concertul Amor em Paz, susținut de Luiza Zan (voce și percuții) și István Gyárfás (chitară). Definită ca pasională și tandră, muzica celor doi artiști va celebra Ziua Internațională a Îndrăgostiților alături de publicul bucureștean iubitor de jazz.

 

De-a lungul anilor, Luiza Zan s-a afirmat ca o cântăreaţă multilaterală, cu rădăcini solide în muzica de jazz, dar şi cu influenţe puternice din muzica clasică, pe care a studiat-o şi îndrăgit-o în liceu şi apoi în facultate. A cântat alături de nume sonore din România și din afara țării, dintre care amintim: Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr, Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, precum și Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corinne Chapelle, István Gyárfás, Berkes Balazs, Peter Sarik și alții.

 

A câştigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competiţie aducându-i, totodată, și premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, din cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, cel mai vechi festival din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume.

 

István Gyárfás este un maestru absolut al chitarei când vine vorba de modern swing.

 

În octombrie 2013 a uimit publicul legendarului club londonez 606, cântând alături de Natalie Williams. De asemenea, a colaborat cu nume sonore, precum Ed Thigpen, Peter Erskine, Ken Peplowski, George Duke, Scott Hamilton și regretatul Herbie Mann. A participat la numeroase festivaluri din Europa, Kenya și Indonezia, având alături artiști precum Joe Muranyi, Carol Class, Sidney Ellis, Agostino DiGiorgio, Tommy Vig, Bosko Petrovic, Eldad Tarmu și Kim Hutchcroft.

 

În 2014, a fost numit „chitaristul anului” în cadrul premiilor oferite de jazzma.hu, cea mai prestigioasă revistă de jazz din Ungaria.

 

În cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Sălii ARCUB, au fost prezenți artiști renumiți ai jazzului, precum Maria Răducanu și Krister Jonsson, Vali Răcilă și Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rareş Totu, A.G. Weinberger, Ozana Barabancea, Emil Bîzgă și Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu.

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.

Preţuri: 45 lei (Categoria I) și 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

 

EVENT FACEBOOK  

Articole recente