Incepand din aceasta toamna, cei mici vor avea ocazia sa descopere o parte dintre cele mai fascinante povesti ale istoriei, intr-o serie de expozitii interactive, organizate sub platforma History Hackers.  Proiectul va debuta pe 23 octombrie, la Hanul Gabroveni din Bucuresti, cu o prima expozitie dedicata Egiptului Antic, ce va fi deschisa pana pe 30 decembrie.

 

Un concept original Emagic, dezvoltat in Parteneriat cu ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, si Primaria Capitalei, History Hackers isi propune sa aduca in atentia celor mici istoria pe intelesul lor, fascinanta si mereu surprinzatoare. Arhitectura specifica, personaje mitice, obiceiuri, simboluri si secrete sunt dezvaluite intr-o atmosfera prietenoasa, istoria devenind astfel interesanta pentru copii.

 

Seria de expozitii History Hackers  va incepe cu cea despre Secretele Egiptului Antic, o perioada esentiala a istoriei umanitatii, cultura egipteana neputand lipsi din etapa educationala prin care orice copil trebuie sa treaca. Aceasta va include prezentari si explicatii ale momentelor, personajelor si obiceiurilor esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor, cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational. Cei mici vor putea sa descopere secretele Egiptului Antic luand parte la activitatile de grup pregatite pentru ei: ateliere de bijuterii, hieroglife, mumificare etc.

 

Copiii vor putea intra intr-o piramida, se vor putea aseza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag sau vor crea singuri amulete dupa modelul celor din antichitate, descoperind la fiecare pas semnificatia lucrurilor pe care le ating..

 

Caracterul interactiv al acestor expozitii va fi principalul factor ce o diferentiaza de o expozitie clasica pe teme istorice.

 

Sprijinita de Ambasada Republicii Arabe Egipt, expozitia dedicata Secretelor Egiptului Antic isi va deschide portile pe 23 octombrie cu un vernisaj, urmand ca incepand cu data de 24 octombrie sa fie disponibila tuturor vizitatorilor. Expozitia aflata in ingrijirea arhitectei Cristina Florea, cu participarea consultantului stiintific Prof. Univ. Dr. Miron Ciho, promite celor mici o incursiune interactiva in istoria uneia dintre cele mai interesante perioade ale umanitatii, vremea faraonilor si a piramidelor.

 

Biletele pentru expozitie sunt disponibile pe www.myticket.ro si, ulterior, in reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de preturi:

–          Bilet pentru copii sub 14 ani– 20 de lei

–          Bilet pentru adulti – 35 de lei

–          Bilet pentru familie (3 persoane) – 70 de lei

–          Bilet pentru familie (4 persoane) – 80 de lei

–          Pachet de grup (minim 10 de copii) – 20 de lei/copil (insotitorul de grup intra gratuit)

–          Pachet de grup (minim 30 de copii) – 15 de lei/copil (insotitorul de grup intra gratuit).

 

Acestea se vor putea achizitiona si de la Hanul Gabroveni, incepand cu prima zi a expozitiei.

 

EVENT FACEBOOK

Vezi Articol Adevărul – Copiii vor urca pe tronul faraonului, în expoziţia interactivă „Secretele Egiptului Antic“

Vezi VIDEO