“Feed Me!”

Expoziție multimedia interactivă de Noper si Saint Machine

18 – 28 septembrie 2014, Piata Universitatii – la statui

 

\”FEED ME!\” este un proiect realizat de Saint Machine (Marilena Oprescu Singer, artist multimedia) si Noper (Radu Pop, artist ilustrator),în colaborare cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Experiment ludic care explorează relaţia de interdependenţă dintre lucrarea de artă şi publicul său, proiectul este construit autoironic sub forma unei chemări a supuşilor \”monstruoasei şi veşnic nesătulei zeităţi Tra\” la ritualul de hrănire al acesteia. Lucrările artiștilor sunt interconectate conceptual, formând un singur organism viu care se alimentează cu energia produsă de mișcările publicului.

 

Întreaga expoziție \”FEED ME!\” este conținută de “Womb of Tra”, o capsulă senzorială în forma unui cocon uriaș, creată de Marilena Oprescu Singer aka SAINT MACHINE. Odată înghițiți de acest pântece al \”veșnic nesătulei Tra\”, vizitatorii sunt înconjurați de șapte picturi fermecate: \”The Secret Memories of Noper\”, o instalație video de Radu Pop aka NOPER, compusă din șapte animații HD, șapte portaluri care transcend organicitatea coconului și te invită să pășești prin ele. Interacțiunea cu ele este însă înșelătoare, ele se hrănesc cu atenția publicul însă îi dau la schimb simboluri golite de sens. Ecranele în care trăiesc \”The Fool\”, \”The Magician\”, \”The High Priestess\”, \”The Emperor\”, \”The Hanged Man\”, \”Death\” și \”The Star\” sunt înfășurate într-o instalație acustică interactivă numită “Innerform of Saint Machine”, o rețea de tuburi care iți cere să o hrănești cu șoapte; cele pe care le așteaptă cineva, ajung la capătul tuburilor amplificate, cele pe care nu le receptează nimeni rătăcesc în încrengătura de tuburi și se întorc electrice.

 

Înăuntrul pântecelui totul se mișcă, vibrează și reacționează la mișcare pe un ritm comun, cel al muzicii și al efectelor sonore create de Mitoș Micleușanu. În centrul acestei lumi stranii este o instalație interactivă: \”The Sacred Egg of Saint Machine and the Resurrection of the Dead Embryo\”, un ou gigantic în care vizitatorul își poate introduce capul pentru a se conecta. Oul se hrănește cu energie prin capul vizitatorului pentru a putea respira, lăsând în urmă doar un corp decapitat care atârnă golit de voință proprie.

 

 

Credits:

 

\”FEED ME!\”

interactive multimedia project by NOPER & SAINT MACHINE

 

concept & illustrations:

NOPER aka Radu Pop + SAINT MACHINE aka Marilena Oprescu Singer

 

music & sound design:

MITOS MICLEUSANU

 

3d modelling&animation:

RENIFORM aka Sergiu Negulici

 

animation:

TUDOR CALNEGRU