Pentru 23 martie, Ana Bănică a pregătit un live drawing performance pe tema iubirii, intitulat Doar tu. Evenimentul face parte din Programul Expozițional ARCUB 2019, curatoriat de Ioana Ciocan și organizat de Primăria Capitale prin ARCUB.

Programat pe 23 martie, de la ora 18.00, Doar tu este un live drawing performance susținut de Ana Bănică pe tema iubirii. Artista va asculta poveștile vizitatorilor și va crea, pe loc, un desen pentru fiecare povestitor. Lucrările făcute prin acest live performace vor putea fi apoi distribuite pe social media – Facebook sau Instagram – și vor rămâne în expoziție pentru a fi admirate de vizitatori. „Fiecare vizitator care va dori să-mi împărtășească chiar și un pic din povestea sa de dragoste, fie ea veselă sau tristă, își va transforma povestea într-o lucrare de artă.” (Ana Bănică)

 

Participarea la evenimentele conexe din cadrul expoziției O retrospectivă din dragoste (26 februarie – 7 aprilie, ARCUB) este liberă  și se face pe baza înscrierilor la adresa de e-mail protocol@arcub.ro.

 

Ana Bănică

Membru fondator al grupurilor PULS 1000, aproximativ 28 și membru al asociației Art Is Not Dead, Ana Bănică are lucrări în colecția permanentă a Muzeului de Artă Recentă din București și în colecții private din Europa și Statele Unite. Câștigătoare a premiului Henkel pentru desen (2008) și a bursei Constantin Brâncuși (2006) la Cite des Arts din Paris, Ana Bănică a expus la Performance Art Institute (San Francisco), Muzeul Național de Artă Contemporană, Mobius Gallery, Galeria H’art (București), Five Plus Art Gallery (Viena), Palatele Brâncovenești (Mogoșoaia).

 

Despre Programul Expozițional ARCUB

Inițiat în anul 2016, Programul Expozițional ARCUB a adus în atenția publicului opere valoroase de artă, artiști consacrați și emergenți, sub îndrumarea istoricului de artă Erwin Kessler, a artistei Simona Vilău, a co-fondatorilor Aiurart – Alex  Radu și Dan Popescu, a curatorilor Olivia Nițiș, Marius Tița, Silviu Pădurariu. Printre cele mai notabile evenimente ale spațiului expozițional de la ARCUB, în perioada 2016-2018, s-au numărat expoziția solo „Contagiune a lui Dumitru Gorzo”, expoziția de artă postbelică autohtonă „Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colecționar”, expoziția de grup a unor artiști emergenți „Life Is What Happens to You While You’re Busy Making Other Plans”, expoziția „Constantin Brâncuși: omul și lucrurile” realizată la 140 de ani de la nașterea artistului.