În cadrul primei expoziții a anului de la ARCUB, O retrospectivă din dragoste de Ana Bănică, artista vizuală va susține, în luna martie, o serie de evenimente conexe destinate atât publicului larg, cât și comunității artistice. Pe 9 și 16 martie, de la ora 11.00, în Sala Coloanelor, la ARCUB, Ana Bănică îi așteaptă cei interesați la atelierul pentru familii Arborele.

La atelierul Arborele artista Ana Bănică va crea, împreună cu fiecare participant, un arbore genealogic artistic. Fiecare membru al familiei contribuie la realizarea unei mici sau mari părți ale acestui arbore și fiecare parte va forma, la final, o compoziție comună abstractă. Interacțiunea familiei sub forma unui joc va crea o lucrare de artă. Arborele va explora istoriile frumoase ale trecutului, poveștile, amintirile și, cel mai important, ceea ce unește o familie, iubirea! „Arborele crește împreună cu cei care-l desenează, pentru că și familiile se cresc reciproc, chiar nepoții pe bunici îi cresc câteodată!” (Ana Bănică)

Participarea la evenimentele conexe din cadrul expoziției O retrospectivă din dragoste (26 februarie – 7 aprilie, ARCUB) este liberă  și se face pe baza înscrierilor la adresa de e-mail protocol@arcub.ro.

 

Evenimentele fac parte din Programul Expozițional ARCUB 2019, curatoriat de Ioana Ciocan și organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

 

Ana Bănică

Membru fondator al grupurilor PULS 1000, aproximativ 28 și membru al asociației Art Is Not Dead, Ana Bănică are lucrări în colecția permanentă a Muzeului de Artă Recentă din București și în colecții private din Europa și Statele Unite. Câștigătoare a premiului Henkel pentru desen (2008) și a bursei Constantin Brâncuși (2006) la Cite des Arts din Paris, Ana Bănică a expus la Performance Art Institute (San Francisco), Muzeul Național de Artă Contemporană, Mobius Gallery, Galeria H’art (București), Five Plus Art Gallery (Viena), Palatele Brâncovenești (Mogoșoaia).

 

Despre Programul Expozițional ARCUB

Inițiat în anul 2016, Programul Expozițional ARCUB a adus în atenția publicului opere valoroase de artă, artiști consacrați și emergenți, sub îndrumarea istoricului de artă Erwin Kessler, a artistei Simona Vilău, a co-fondatorilor Aiurart – Alex  Radu și Dan Popescu, a curatorilor Olivia Nițiș, Marius Tița, Silviu Pădurariu. Printre cele mai notabile evenimente ale spațiului expozițional de la ARCUB, în perioada 2016-2018, s-au numărat expoziția solo „Contagiune a lui Dumitru Gorzo”, expoziția de artă postbelică autohtonă „Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colecționar”, expoziția de grup a unor artiști emergenți „Life Is What Happens to You While You’re Busy Making Other Plans”, expoziția „Constantin Brâncuși: omul și lucrurile” realizată la 140 de ani de la nașterea artistului.