Întâlnirea a doua din cadrul proiectului DIALOGUL GENERAȚIILOR 2018  prin artele  spectacolului (teatru, film, radio, televiziune), cu tema „Întâlnirea Dramaturg – Actor și Rolul Regizorului în Definirea Interpretării ”, are ca scop dezvoltarea unui dialog prin artele spectacolului.  Din acest motiv este important să se încurajeze crearea unor spații de întâlnire și dialog între generații. Dialogul prin  teatru, de pildă,  pune generațiile în contact și mizează pe libertatea de exprimare și pe înlăturarea neîncrederii și a îndoielii.

Echipa de  creație (regizor, actor, scenograf, critic, etc.) trebuie să fie în dialog cu cea a spectatorilor pentru a oferi existenței acestora un sens și un scop moral. Proiectul urmărește întrepătrunderea experiențelor umane cu cele artistice.

De data aceasta, regizorul Alexa Visarion va susține un master – class cu tema „Întâlnirea Dramaturg –  Actor și Rolul Regizorului în Definirea Interpretării ”, cu o echipă de actori profesioniști de toate vârstele și persoane tinere (liceeni) fără studii de specialitate, propunând  în anul Centenar abordarea unor autori români clasici și moderni, precum: I.L.Caragiale, L.Blaga, D.R.Popescu, M.Sebastian, M.Sorescu în fața  unui public pasionat de frumos.

În finalul evenimentului va fi propus un dialog între actori și spectatori.

Al doilea eveniment cu tema „Întâlnirea Dramaturg – Actor și Rolul Regizorului în Definirea Interpretării ”,  din cadrul Proiectului ”Dialogul Generațiilor” va avea loc în data de 13 iunie 2018, între orele 18:00 – 21:00, la ARCUB – Gabroveni, Sala Atelier.

Intrarea va fi libera.