Proiectul DIALOGUL GENERAȚIILOR 2018 prin artele spectacolului (teatru, film, radio, televiziune) continuă, la ARCUB, cu cea de-a treia întâlnire pe tema „TRASEUL CONSTRUCȚIEI UNUI PERSONAJ ÎN SCENĂ”, miercuri, 11 iulie 2018, între orele 18:00 – 21:00, la Sala Studio – ARCUB (str.Lipscani nr.84-90).

Tema întâlnirii „TRASEUL CONSTRUCȚIEI UNUI PERSONAJ ÎN SCENĂ” are ca scop abordarea subiectului despre destinul uman în viziunea dramaturgului, în exprimarea creativă a actorului prin integralitate spectaculară. Regizorul Alexa Visarion va continua să susțină un master – class cu grupul de actori participanți la ediția anterioară, care au primit temă de lucru pentru acasă, continuând drumul firesc al profesiei în descoperirea personajului.

Tema întâlnirii ne îndeamnă să participăm la un moment de lucru a regizorului de teatru cu actorul. Mai bine spus, să aflăm care este traseul acestei colaborări și noutățile pe care le oferă acest studiu. În continuare se va insista pe abordarea unor texte clasice și contemporane românești (I.L.Caragiale, M.Sebastian, L.Blaga, M.Sorescu, M.Vișniec).

De ce este important să susținem astfel de proiecte în fața unui public pasionat de frumos?

Pentru că riscăm să se piardă acest Frumos. Publicul de astăzi are nevoie de asemenea întâlniri cu personalitățile, cu adevărat remarcabile ale culturii noastre.

Ca de obicei, în finalul evenimentului va fi propus un dialog între regizorul Alexa Visarion, actori și spectatori.

Intrarea este liberă.