În luna octombrie, ARCUB a fost una dintre locațiile bucureştene care au găzduit primul festival dedicat industriilor creative româneşti, Creative Est. Adus la viață de asociația ORICUM, Creative Est #1 a funcționat ca o platformă de profesionalizare pentru tineri antreprenori, centru de networking pentru bresle creative şi spațiu infinit de descoperire pentru publicuri curioase.

Timp de 7 zile, Creative Est #1 a oferit o experiență-maraton care a transformat 9 spații bucureştene în centre de incubare şi expunere pentru proiecte inovatoare de design, gastronomie, muzică, newmedia şi artă.

Pe lângă seminarii, open sessions, pop-up dinners, experiență muzicală, o sesiune de pitching şi conferințe la Biblioteca Națională, Halele de la Industria Bumbacului şi Mansarda Flaros, la ARCUB Gabroveni s-au desfăşurat în cadrul primei ediții Creative Est o serie de workshopuri şi întâlniri.

Între 13 şi 16 octombrie, la Sala Arcelor de la Hanul Gabroveni, s-au strâns la un loc oameni talentați, creatori români, deschizători de drumuri şi invitați străini pentru tutoriale de DJ-ing şi ateliere de antreprenoriat despre cum se abordează un investitor, cum se începe o afacere, cum se gestionează profitabil un canal de youtube, dar şi o întânire a makerilor şi a reprezentanților maker space-urilor româneşti pasionați de meşteşugurile şi tehnicile tradiționale sau moderne.

Creativ Est îşi propune să transforme România în liderul industriilor creative la nivel est-european şi să hrănească nevoia de resurse a creatorilor români.