În perioada 18-21 septembrie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București va găzdui Conferința Regională IFEA (International Festivals and Events Association), prima asociație care sprijină la nivel global festivaluri și evenimente de toate dimensiunile.

 

Fondată în anul 1985, IFEA a pus bazele comunității organizatorilor de festivaluri și evenimente, ce numără astăzi peste 2000 de membri, din toate colțurile lumii, care celebrează creativitatea și spiritul artistic prin organizarea unor manifestări și lasă amprente puternice asupra peisajelor culturale, indiferent de zona geografică în care acestea se desfășoară.

 

Conferința Regională va reuni personalități marcante din zona organizării și promovării evenimentelor culturale, atât din plan local, cât și internațional. Astfel, vor avea loc discuții și seminarii interesante, susținute de profesioniști, pe teme diverse, precum: Capitala Culturală Europeană, sponsorizarea evenimentelor, parteneriatele cu institute culturale și importanța networking-ului între profesioniștii în domeniu.

 

„Suntem încântați că Bucureștiul găzduiește Conferința Europeană Regională IFEA, pentru că, de-a lungul timpului, am observat cum acest oraș și-a dezvoltat o latură culturală puternică și creativă. A crescut sub ochii noștri și credem că ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București a ajutat la această înflorire a scenei culturale. De asemenea, momentul este favorabil și datorită aniversării a 555 de ani de la prima atestare documentară a orașului, ocazie cu care vom inaugura noul sediu al Centrului Cultural – un loc plin de istorie și povești ce captează vechiul spirit al Bucureștiului, dar care promite să îmbogățească viața culturală a acestei capitale europene”, a declarat Mihaela Păun, director ARCUB.

 

Președintele IFEA Europa, Allan Xenius Grige, este încântat de inițiativa ARCUB: „Am susținut astfel de conferințe în Europa încâ din 1992, dar aceasta va fi prima în România.”

 

„Rețeaua noastră are la bază schimbul de bune practici în vederea organizării de evenimente culturale, și sperăm că această conferință este atractivă pentru echipele din spatele festivalurilor și evenimentelor, pentru agenții de turism, precum și pentru cercetătorii și educatorii care recunosc importanța managementului de proiect în crearea celor mai valoroase programe culturale. Este necesar ca organizatorii de astfel de evenimente să aibă acces la cele mai recente informații referitoare la sponsorizări, networking, metode de evaluare și comunicare, având în vedere creșterea nivelului de competiție dintre orașe și țări care desfășoară proiecte culturale. Sunt convins că programul Conferinței Regionale, activitățile pregătite pentru aniversarea a 555 de ani ai Bucureștiului și inaugurarea noului sediu al Centrului Cultural ARCUB îi vor captiva pe delegații IFEA”, a spus Allan Xenius Grige.

 

Primul invitat special al Conferinței Regionale IFEA este Trevor Davies, cel ce a coordonat proiectele prin care s-au ales două Capitale Culturale Europene: Copenhaga (în 1996) și Aarhus (în 2017). Participarea domnului Davies și perspectiva dumnealui constituie o bază temeinică pentru a înțelege mecanismele de derulare ale unui proiect de o asemenea amploare – cursa pentru Capitală Culturală Europeană.

 

Taxa de înscriere pentru organizațiile românești va fi acoperită de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Accesul la Conferință va fi posibil numai în baza înregistrării.

 

Vezi detalii legate de ÎNREGISTRARE

PROGRAM CONFERINȚĂ REGIONALĂ IFEA 2014

Vezi Speakeri 

Vezi Comunicatul de presă – Robert Palmer despre Capitala Culturală Europeană