Pentru al doilea an consecutiv, festivalul One World Romania organizeaza un circuit turistic iesit din comun, timp de 6 zile in centrul Bucurestiului: „Marele circuit al demolatorilor de istorie”. Eugen Istodor, marele nostru ghid, impreuna cu Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, au conceput un traseu de monumente istorice demolate pentru interesele unora si altora. Circuitul va porni de la intersectia Bulevardului Lascar Catargiu cu strada I. C. Visarion, iar orele de incepere sunt 17:00, de marti, 17 martie pana sambata, 21 martie, respectiv 12:00 doar in ziua de duminica, 22 martie.

 

One World Romania a mai pregatit, ca si la editiile trecute, o serie intreaga de evenimente paralele proiectiilor din cinematografe. Marti, 17 martie, incepand cu ora 17:00 va asteptam in foaierul cinematografului Studio pentru vernisajul expozitiei „Jurnal de campanie” – o documentare a ultimelor alegeri prezidentiale, realizata de fotografii Alexandra Dinca, Ioana Moldovan, Andrei Pungovschi si Mircea Restea, in colaborare cu Decat o Revista. Expozitia va ramane la Cinema Studio pana la sfarsitul festivalului.

 

Marti, tot de la ora 17:00, dar la Journey Pub&more, organizam dezbaterea „Euromaidan. Ce urmeaza?”.   Doi dintre realizatorii documentarului „Euromaidan. Rough Cut”, Aleksey Solodunov si Anna Nekrasova vor participa la acest eveniment si vor vorbi despre ce inseamna sa filmezi o revolutie in plina desfasurare  si cum se vad astazi ideile care au animat Maidan-ul de la Kiev la inceputul anului 2014.

 

Miercuri, 18 martie, incepand cu ora 17:00 am pregatit la Journey Pub&more o dezbatere intitulata „Africa Rising”. Invitatii acestei dezbateri sunt regizorii Dieudo Hamadi (realizatorul „National Diploma”), Jeoren van Velzen (realizatorul „A Goat for a Vote”) si Momodou Sallah, expert in educatie. Cei trei vor discuta despre ce inseamna „Africa” in prezent si despre rolul documentarului in a defini un continent si a vorbi despre problemele lui.

 

In cea de-a cincea zi a festivalului, vineri, 20 martie, incepand cu ora 17:00 va invitam sa conversati cu trei regizori romani de film documentar despre modul lor de lucru si despre conditia documentarului in Romania. Cei trei invitati sunt Teodora Ana Mihai („Waiting for August”), Alexander Nanau („Toto si surorile lui”), Andrei Schwartz („Outside”). Evenimentul are loc la Frontline Club Bucharest (Institute, the Café).

 

Sambata, 21 martie, de la ora 15:00 la Journey Pub&more, One World Romania propune bucurestenilor un atelier inedit – „Arestare. Condamnare? De ce oare?”. Timp de doua ore, tineri juristi din programul „Lideri pentru Justitie” si reprezentanti ai organizatiei neguvernamentale Expert Forum vor explica participantilor traseul anchetei si judecarii unui celebru caz de coruptie din ultimii ani.

 

Detalii pe: www.oneworld.ro

Facebook: https://www.facebook.com/one.world.romania

 

Vezi Comunicatul de presă – Bun venit pe kino-maidanul One World Romania!

Vezi Comunicatul de presă – Ziua 4 pe Kino-Maidanul One World Romania

Vezi Comunicatul de presă – Vineri la One World

Vezi Comunicatul de presă – Pixadores