Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 19.00, iubitorii de film sunt așteptați la Sala ARCUB  cu ocazia celei de-a treia ediții a CineȘoc. În luna aprilie accentul se mută pe cinematografia orientală – filmul lunii este aclamatul Harmony Lessons (2013) regizat de Emir Baigazin, o dramă cu accente poetice care s-a remarcat prin tematica abordată: marginalizarea și efectele acesteia.

 

Harmony Lessons este o poveste a răzbunării: Aslan (Timur Aidarbekov), un adolescent inteligent și singuratic din zona rurală a Kazakhstan-ului, este batjocorit în timpul unui control medical de rutină de Bolat (Aslan Anarbayev), liderul delincvenților din școală. Incidentul îl transformă pe Aslan într-un proscris și îi activează personalitatea vindicatică, acesta plănuind uciderea lui Bolat. Filmul este câștigătorul Ursului de Argint pentru cea mai bună imagine (Aziz Zhambakiyev) in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (2013).

 

CineȘoc este un eveniment marca ARCUB, care transformă lunar sala de spectacole din Batiște 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureștiului.

 

Selecția nu ține cont de vârsta filmelor propuse, ci mai ales de calitatea lor, iar toate vor avea în comun caracterul provocator al subiectelor abordate.

 

Filmele sunt proiectate în versiune originală, cu subtitrare în română.

 

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiște nr. 14). Prețul unui bilet este de 10  lei.

 

EVENT FACEBOOK

BILETE ONLINE

TRAILER Harmony Lessons