O experiență care promite o explozie de gusturi și arome, în combinații dintre cele mai surprinzătoare, pentru pasionații și specialiștii în gastronomie

21 iunie 2017, București
În perioada 30 iunie – 2 iulie, va avea loc în Herăstrău, la Roaba de Cultură, a doua ediție a Bucharest Food Festival – un eveniment dedicat gurmanzilor, bucătarilor, specialiștilor în gastronomie și tuturor celor pasionați de tehnicile și secretele bucătăriei gourmet. Festivalul reprezintă o celebrare în aer liber a artei culinare și își propune să pună Bucureștiul pe harta internațională a marilor evenimente gastronomice.
În 2016, festivalul, aflat la prima ediție, a adunat la un loc peste 50 de restaurante și proiecte culinare, 10 reprezentații muzicale live ale artiștilor locali de renume și peste 20.000 de pasionați de gastronomie, iar anul acesta își propune o depășire a acestor statistici.
Anul acesta, evenimentul va reuni pe parcursul celor trei zile de festival o largă varietate de restaurante celebre din București, precum și unii dintre cei mai cunoscuți Chefi români. Cei interesați vor avea ocazia să viziteze cele cinci zone principale de interes și anume: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy și Barbeque. Pe lângă acestea, participanții vor mai putea vizita și alte zone tematice precum: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge și multe altele.
BucharestFoodFestival a apărut ca răspuns la dorința oamenilor de a experimenta bucătării și influențe culinare, din diverse colțuri ale lumii. Este o inițiativă de educație culinară care susține interesul crescut al publicului larg pentru arta gustului și mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România.
„Bucharest Food Festival reprezintă o celebrare a pasiunii pentru gastronomie. Acesta înglobează o serie de superlative, de la prezentarea non-conformistă până la gusturile extravagante, pentru a demonstra că gătitul este o artă extrem de sofisticată și diversificată. Întregul proiect a pornit de la această credință, iar toate elementele organizatorice, de la alegerea line-up-ului culinar până la selectarea momentelor artistice s-au aliniat în acest sens, iar scopul final este acela de a oferi participanților o experiență unică, inedită și, sperăm noi, încărcată de emoții pozitive.”, subliniază Florin Itu, organizator Bucharest Food Festival.
În cadrul festivalului se vor desfășura și numeroase activități de divertisment pentru familie, precum: workshopuri pe teme culinare, ateliere de gătit pentru copii, degustări de vin etc. Participanții vor putea completa mâncărurile gourmet cu acorduri de blues, jazz, electro, swing, dance etc., iar pe scenă vor avea loc reprezentări muzicale ale artiștilor locali de seamă.
Pentru mai multe informații despre eveniment sau desfășurarea acestuia, vă invităm să vizitați site-ul oficial al festivalului: www.gourmetfestival.ro sau pagina de Facebook www.facebook.ro/gourmetfestivalromania.