Anul acesta la NexT ai cinema în aer liber, la tine în cartier

 

Anul acesta la NexT ai cinema în aer liber, la tine în cartier. Scurtmetrajele NexT se văd anul acesta și în Bucureștii Noi, Giulești, Pantelimon, Floreasca, Drumul Taberei și Tineretului. 

 

Cele mai prietenoase scurtmetraje din festival pot fi văzute în secțiunea NexT în cartier, într-o serie de proiecții inedite în aer liber, în spațile din apropierea fostelor cinematografe, acum închise. Continuând același demers, mult așteptatul Oscars Night revine și la cea de-a 11-a ediție, de această dată proiectat și el tot în aer liber, în Parcul Tineretului. Evenimentul este dedicat întregii familii și este sub conceptul de picnic și cinema sub clar de lună. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Deși cele mai multe dintre cinematografele de cartier din București au fost închise, NexT crede cu tărie că dragostea pentru cinema există în continuare și, de aceea, dă întâlnire bucureștenilor cu filmele scurte chiar în cartierul lor, din dorința de a aduce comunitatea împreună.

Programul NexT în Cartier cuprinde o selecție de cinci filme de scurtmetraje adunate din selecția de anul acesta a festivalului:

Regatul | The Kingdom, regizat de Francesco Fanuele, Spune povestea lui Giacomo care, după moartea tatălui său, descoperă că moșia familiei s-a transformat într-un regat autonom cu propriii supuşi, propriile legi și propria monedă și are de luat o decizie importantă: să devină moștenitorul legal sau să fugă din acest regat absurd.
Scurtmetrajul este inclus în selecția Competiției Internaționale NexT 2017.

Tudor și Ioana au divorțat de șase luni fără a-și anunța fiica plecată la studii. Când aceasta se întoarce acasă, cei doi decid să se mute împreună din nou pentru durata vizitei ei. Ana vine acasă | Ana Is Coming Home regizat de Emilian Floareș.
Scurmetrajul este inclus în selecția Competiției Naționale NexT 2017.

Lesapan | Leshy semnat de Pavel Soukoup: Karel are grijă de pădure şi de vânat cu mare pasiune. Într-o parte îndepărtată a aceleiași păduri, braconierii trezesc o creatură pe care o cheamă Leshy şi care s-ar putea dovedi egalul lui Karel.
Scurtmetrajul este prezentat și în selecția programului NexT Fantasia.

Șase prim-miniştri, șase politicieni greci, care au fost numiţi în această funcţie înaltă în stat, mor cu toţii în decursul aceluiaşi an. Prim-miniştrii | The Prime Ministers este regizat de Stefanos Chachamidis.
Scurtmetrajul este prezentat și în selecția programului Focus: Greece.

Un tată vrea să-şi arate afecţiunea faţă de fiica sa ducând-o la o spălătorie auto, dar sfârșesc amândoi prin a avea o aventură la raftul de igienă feminină. Micile gesturi stângace de trandrețe | Clumsy Little Acts of Tenderness (regizor: Miia Tervo).
Scurtmetrajul este prezentat și selecția programului NexT Is Feminist.

Programul NexT în cartier este organizat de Societatea Culturală NexT în parteneriat cu ARCUB și Primăria Muncipiului București. Parteneriatul NexT – ARCUB stă sub semnul implementării Strategiei Culturale a Municipiului București pe următorii 10 ani, ce are în vedere orașul ca ecosistem, prin asigurarea accesului și încurajarea unei participări generalizate și echilibrate a tuturor cetățenilor la sistemul cultural, văzut ca generator de calitate a vieții și ca un conector privilegiat în oraș. Strategia Culturală a Municipiului București poate fi consultată pe https://arcub.ro/strategia-culturala-municipiului-bucuresti.

Filmele din acest program vor fi proiectate în fiecare seară de festival într-un alt cartier, după cum urmează:

• Joi, 22 iunie, 21.30 – fostul Cinema Pacea (Teatrul Masca) – Bucureștii Noi
Adresa: Bulevardul Bucureștii Noi 66
• Vineri, 23 iunie, 21.30 – fostul Cinema Giulești – Giulești
Adresa: Calea Giulești 56A
• Sâmbătă, 24 iunie, 21.30 – fostul Cinema Cosmos – Pantelimon
Adresa: Aleea Pantelimon 357 (lângă Liceul Lucian Blaga)
• Duminică, 25 iunie – fostul Cinema Floreasca – Floreasca
Adresa: Str. Serghei Vasilievici Rahmaninov 2 (în parcul Cinematograf Floreasca)
• Luni, 26 iunie – fostul Cinema Favorit – Drumul Taberei
Adresa: Drumul Taberei 28

În plus, anul acesta aducem covorul roșu de la Oscaruri în Parcul Tineretului. Cele cinci titluri nominalizate în 2017 la Premiile Academiei Americane de Film la categoria scurtmetraj de ficţiune, inclusiv câștigătorul statuetei pentru Cel mai bun scurtmetraj, Sing (regizat de Kristof Deak), pot fi văzute în programul Oscars Night, oferit de Shorts TV.

Filmele din program vă vor face cunoștință cu Zsofi din Sing – o fetiță căreia îi este greu să se adapteze la noua ei şcoală, singura ei consolare fiind cântatul în corul şcolii; cu Elise (The Railroad Lady în regia lui Timo von Gunten) care are un obicei secret: în fiecare dimineaţă şi seară, de mulţi ani de zile, face cu mâna după trenul care trece prin dreptul casei ei și cu Inger, care se îndrăgosteşte în Silent Nights de un imigrant ilegal găzduit în adăpostul pentru refugiaţi la care lucrează. Timecode (regia Juajo Gimenez, scurtmetraj câștigător al Palme d’Or-ului pentru scurtmetraj în 2016) vi-i prezintă pe Luna și pe Diego, doi paznici într-o parcare care dintotdeauna lucrează în ture diferite, iar Ennemies Within (regia Selim Azzazi) vă va pune față în față cu doi bărbați pe care soarta i-a plasat de părți diferite ale aceleiași baricade.

Scurtmetrajele din programul Oscars Night vor putea fi văzute duminică, 25 iunie, începând cu ora 21.30 în Parcul Tineretului în zona din stânga Sălii Polivalente, spre lac, aproape de terenurile de joacă.

Festivalul Internaţional de Film NexT a fost înfiinţat în 2006 în memoria sound designerului şi compozitorului Andrei Toncu și a regizorului Cristian Nemescu şi este organizat de Societatea Culturală NexT. Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, NexT se va desfăşura anul acesta între 22 şi 26 iunie.

Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei, Uniunea Cineaștilor din România, Institutul Cultural Român, Primăria Municipiului București, ARCUB.

Proiect finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale

Proiect co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: Silva, French Revolution, ShortsTV, Cinetic – UNATC I.L. Caragiale, Universitatea Națională de Muzică București, Art Contact, Rotenberg, Cinepub, Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Țăranului Român.
Mașina oficială: Midocar

Parteneri instituționali: Ambasada Franței, Institutul Francez, Goethe Institut București, Ambasada Suediei la București, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Israel în România, Asociația Fala Português!

Monitorizare media: mediaTRUST.
Parteneri media principali: Antena 1, Radio Guerrilla, Agerpres, Zile și Nopți, Cinemagia.
Parteneri media: Blitz TV, Cinema Rx, Decât o revistă, Ziarul Metropolis , Sub25, Liternet, Orașul Meu, Cooperativa Urbană, Glamour, Modernism.ro, Cinefan, The Institute, Promo Bicicleta, Radio România Cultural, AARC– All About Romanian Cinema, Radio România Cultural, Cooltura Mall, A List Magazine.

 

Daca vrei sa stii mai multe, da un click aici:

Linkurile sunt: https://www.facebook.com/notes/next-film-festival/anul-acesta-la-next-ai-cinema-%C3%AEn-aer-liber-la-tine-%C3%AEn-cartier/10155323799207295/

 

Eveniment Oscars Night in Parcul Tineretului: https://www.facebook.com/events/459834957723901/

 

Eveniment NexT in Cartier: https://www.facebook.com/events/1759657157378562/

 

Eveniment mare (tot festivalul NexT):

 

https://www.facebook.com/events/1825866511073816/1856526571341143/