27-29 martie 2015
ARCUB, str. Batiște nr. 14, București

 

“Îmi place să descopăr oameni și lucruri noi, în special la început de an, primăvara. Îmi place să călătoresc și să mă simt liber. Anul trecut, în călătoriile din Europa și Asia am dezvoltat noi metode de lucru care implică inima, corpul, emoția, atingerea și improvizația. Da, este greu să te lași atins de un necunoscut, să dansezi cu ochii închiși, să te deschizi și să experimentezi lucruri noi, să pui sau să răspunzi la întrebări despre viață. Pentru mine, dansul contemporan trebuie să fie o experiență de viață intensă și luminoasă, care să îți schimbe parcursul în bine, măcar pentru o perioadă. Dacă ți-e dor să te cunoști mai bine sau să cunoști oameni noi, vino la întîlnirea cu dansul contemporan și corpul emoțional. Vom dansa împreună, uneori cu ochii închiși. Nu o să ne ocupăm de tehnici sau fraze de mișcare, dar vom face cu siguranță o calătorie specială împreună. Vom învăța, cred, să fim cu toții mai vii și mai puternici. Nu contează dacă n-ai facut dans contemporan pînă acum, este suficient să-ți dorești să dansezi, să schimbi ceva în viața ta sau să descoperi ceva nou.”  

 

ORAR ATELIER
27 martie, 19:00-21:30
28 martie, 11:00-14:00
29 martie, 12:00-18:00, jam session de la 16:30

 

UNDE
Sala ARCUB, str. Batiște nr. 14, București

 

ÎNSCRIERI
Doritorii se pot înscrie pe baza unei mesaj cu detalii despre profilul lor și interesul de a participa trimis la adresa contact@e-motional.eu pînă la 26 martie. Taxa de participare este 150 lei. Pentru cei interesați să participe doar la jam session-ul de la finalul atelierului, intrarea este 20 lei. Taxa poate fi achitată prin transfer în contul Fundației Gabriela Tudor, RO21 RZBR 0000 0600 0747 7648, deschis la Raiffaisen Bank, Ag. Piața Amzei sau în numerar înainte de începerea atelierului. Cei care achită taxa prin transfer bancar pînă la data de 23 martie beneficiază de o reducere de 10%. În plus, dacă aduci la atelier un prieten care nu a mai făcut dans contemporan primești o reducere de 10% la taxa ta de înscriere. Încasările din atelier vor fi folosite exclusiv la derularea activităților proiectului E-Motional: rethinking dance în perioada mai-iulie 2015.

COSMIN MANOLESCU este coregraf, performer și director al Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, șa. Din 1998 a condus ateliere de dans pentru copii, actori, profesioniști ai dansului și public larg la București, Cluj, Sfântu-Gheorghe, Uzes, Istanbul, Porto, Luxemburg, Riga și a participat în diverse proiecte internaționale de cercetare artistică la Berlin, Lisabona, Paris, Potsdam etc. În cei peste 15 ani de activitate profesională a organizat numeroase proiecte culturale și a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România. În iunie 2012 a lansat împreună cu Ștefania Ferchedău platforma ZonaD, care a funcționat ca un spațiu de dans contemporan pînă în decembrie 2014, organizând în mod curent ateliere și cursuri de dans contemporan pentru artiști și amatori, desfășurate în prezent în format itinerant (https://zonadstudio.wordpress.com/). Din 2013 conduce proiectul de colaborare artistică româno-japonez Eastern Connection, care se va finaliza în noiembrie 2015 cu premiera unui spectacolului the kite, realizat în colaborare cu coregraful japonez Zan Yamashita. Din 2011 desfășoară împreună cu Ștefania Ferchedău programul european E-Motional (www.e-motional.eu). În decembrie 2014 Centrul Național al Dansului i-a acordat lui Cosmin Manolescu premiul de excelență pentru contribuția adusă dezvoltării dansului contemporan.

 

ZonaD explorare este un atelier Paradis Serial derulat în cadrul platformei itinerante ZonaD. Eveniment organizat de Fundatia Gabriela Tudor cu sprijinul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Parte a proiectului european “E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijunul programului Cultura al Uniunii Europene.