VEZI TRAILER

BILETE ONLINE 17 FEBRUARIE

Ia-ți un prieten la spectacolul Artists Talk din 17 februarie și primești un loc gratuit! Promoție valabilă pentru biletele achiziționate online sau de la casa de bilete ARCUB, în limita locurilor disponibile. Promoțiile nu se cumulează.

Pe 17 și 19 februarie, de la ora 20:00, are loc spectacolul Artists Talk de Gianina Cărbunariu în Sala Mare ARCUB (str. Lipscani 84-90).

„Discuțiile echipelor artistice cu spectatorii ocupă un loc important în festivaluri, turnee, în spațiul public în general. Se întîmplă să fim fie spectatori, fie personaje în astfel de situații. De obicei artist’s talk au rolul de a conecta discursul artistic cu publicul căruia i se adresează. În ultimii doi ani am asistat la situații interesante, în care contextul social și politic și-a pus amprenta într-un mod foarte puternic asupra felului în care discursul artistic a fost livrat și receptat. De la ‘canibalizarea refugiaților’ la discursuri conservatoare, chiar ultranaționaliste avem de a face cu artiști care propun în spațiul public diferite tipuri de discurs. Un artist este un formator de opinie și are responsabilitate. Într-o lume din ce în ce mai puțin dispusă la dialog, cu ce instrumente artistice operăm?

Folosind convenția artist’s talk (discuții ale artiștilor cu publicul) am încercat să aducem împreună poziționări diferite: situații în care etica, deși clamată la nivel discursiv, e lăsată în plan secund, uneori din rea voință, alteori pur și simplu din ignoranță, din neglijență sau din vanitate, precum și cazuri în care etica nici măcar nu intră în discuție pentru adepții artei pentru artă. Cele 6 scene ale spectacolului sunt inspirate fie din discuții cu publicul la care am asistat în ultimii doi ani în țară și în străinătate, fie din interviuri, însă, deși asemănările cu persoane reale nu sunt întîmplătoare, identificarea unui anume artist cu un anume discurs nu este miza acestei ficțiuni. Ceea ce ne-a interesat a fost să înțelegem, noi înșine parte din acest sistem, felul în care (i)responsabilitatea artistului transpare din discursul despre propriul demers și despre lumea în care trăiește.

Spectacolul se joacă în limba engleză – acea engleză aproximativă în care se duc astfel de discuții la festivaluri internaționale, în limba română și în limba franceză. Pentru toate scenele există subtitrare în română și în engleză.

Echipa spectacolului este formată din artiști din România, precum și din artiști care activează în străinătate: scenografa germană Dorothee Curio și actorul Bogdan Zamfir care a studiat și și-a început cariera în Belgia și în Franța.”

Vezi echipa spectacolului.

 

ARTISTS TALK de Gianina Cărbunariu reprezintă România la Festivalul de la Liège

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului de Teatru de la Liège se desfășoară în perioada 27 ianuarie – 18 februarie 2017 și reunește spectacole din Bolivia, Chile, Portugalia, Liban, România, Franța, Belgia, Polonia, Italia și SUA. Evenimentul se dorește o poartă deschisă către lume, un spațiu al interogării, o zonă a descoperirilor.

„Credem că teatrul poate vorbi lumii, că o poate reinventa, că poate redefini granițe, schimba opinii, reflecta marile întrebări ale timpului în care trăim,” declară Jean-Louis Colinet, directorul acestei ediții a prestigiosului festival.

Artistul selecționat pentru a reprezenta România este Gianina Cărbunariu, care prezintă pe 5 și 6 februarie la Liège cel mai recent spectacol al său: „ARTISTS TALK”, o producție a ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și a Asociației Piese Refractare.

 

ARTISTS TALK

un spectacol de Gianina Cărbunariu

Cu: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir

Scenografia: Dorothee Curio

Video: Mihai Păcurar

Muzica: Bobo Burlăcianu

Durata: 1 oră 45 minute

Bilete: 35 lei / 25 lei (Reducere elevi, studenți, pensionari)

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete ARCUB, în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVEL CENTER, BiletFan – stația de metrou Unirii 1, Librăria Mihai Eminescu, punctul de vânzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta și online pe www.arcub.ro/bilete-onlinewww.bilet.ro.

Producător: ARCUB

Co-producător: Asociația Piese Refractare

Cu sprijinul: Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și a Institutului Francez
ARTISTS TALK

Theatre 17th – and 19th February 2017, 20.00 ARCUB, Great Hall (Lipscani Street 84-90)

ARTISTS TALK – a performance created to connect the artistic discourse to the public it addresses

An artist is an opinion maker thus bears a certain responsibility within his profession. In a world open less and less to dialogue, what are the artistic instruments left to operate with?

The six scenes of the show are inspired by panel discussions I have been a part of, in the country or abroad, during the last two years. Although any resemblance to actual persons is not purely coincidental, the purpose of this fiction is not associating a certain artist to a certain type of discourse. As parts of this system ourselves, we are more interested in understanding the manner in which the (i)responsibility of an artist can ensue from the discourse on his personal approach and the world he lives in.

The performance is held in English, Romanian and French, with subtitles available for each language.

ARTISTS TALK by Gianina Cărbunariu is part of Liège Festival 2017 selection (taking place from January 27th to February 18th), alongside theatre shows from Bolivia, Chile, Portugal, Lebanon, France, France, Belgium, Poland, Italy and United States.

The team of the show is made up by artists from Romania, as well as artists working abroad: German costume designer Dorothee Curio and actor Bogdan Zamfir who studied and began his carrier in Belgium and France.

ARTISTS TALK

by Gianina Cărbunariu

Cast: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir

Set Design: Dorothee Curio

Video: Mihai Păcurar

Music: Bobo Burlăcianu

Duration: 1 h 45 min

Tickets: 35 lei