În periada 7 – 12 Octombrie 2015 are loc expoziţia „Aici Bucureşti, Romania!”, în cadrul Forumului Educaţional Asia – Europe ce va avea loc la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Expoziţia va fi prezentată în avanpremieră pe data de 8 October, urmând ca pe data de 9 October, now 9.00, Forumul Educaţional Asia – Europa să-şi deschidă porţile cu vernisajul expoziţiei şi un moment artistic realizat de copiii participanţi la proiect.

Proiectul este iniţiat de Asociaţia ALUMNUS CLUB pentru UNESCO, asociaţie care are 15 ani de activitate în domeniul UNESCO. Project partners are Grădiniţa Degeţica and ARCUB, în calitate de finanţator. „Aici Bucureşti, România” a fost realizat cu sprijinul European Federation of Associations, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO (EFUCA) and Comisei Naţionale a României pentru UNESCO.

Proiectul „Aici Bucureşti, Romania!” propune o iniţiativă ce promovează dezvoltarea talentului copiilor de vârstă preşcolară provenind din medii socio-economice diferite şi încurajarea implicării lor în acţiuni care permit valorificarea identităţii culturale a Bucureştiului.

Piesa de rezistenţă rezultată în urma proiectului este panoul de mari dimensiuni intitulat „Bucureşti, Mama!”, format din litere volumetrice mari, ce compun cuvântul Bucureşti în diferite limbi şi abordări artistice. Momentul artistic va avea ca tematică reprezentarea Bucureştiului într-o modalitate creativă, în cadrul căreia copiii vor descrie panoul şi elementele reprezentate pe literele volumetrice legate de Bucureşti.