Cu ocazia recentei integrari in UE (sarbatorita la 1 ianuarie in Piata Universitatii), state precum Bulgaria, Cipru, Germania, Lituania, Italia si Spania au acceptat invitatia Primarului General al Capitalei de a se alatura fanfarei militare romane – Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii si Muzica Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul” intr-un eveniment de exceptie.

 

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, cu sprijinul ambasadelor statelor Uniunii Europene la Bucuresti a organizat cu aceasta ocazie, miercuri 9 mai 2007, pe traseul Bd. Magheru – Bd. Nicolae Balcescu – Piata Universitatii, o parada a fanfarelor militare.

 

Prestigioasele formatii reprezentative de muzica militara din cele sapte state europene participante (Bulgaria, Cipru, Germania, Italia, Lituania, Romania si Spania) au facut sa rasune centrul orasului. Evenimentul a cuprins o parada, care s-a desfasurat intre orele 19.00 – 19.30, pe traseul Bd. Magheru – Bd. Nicolae Balcescu – Piata Universitatii si un spectacol al fanfarelor militare ce a avut loc intre orele 19.30 – 23.00  in Piata Universitatii. La eveniment au fost invitati sa asiste reprezentanti ai autoritatilor locale, membri ai corpului diplomatic, oficialitati ale statelor membre ale Uniunii Europene la Bucuresti.

 

Profitand de prezenta fanfarelor la Bucuresti, organizatorii au oferit publicului bucurestean ocazia de a se intalni cu acestea si pe data de 8 mai in Parcul Cismigiu intre orele 16.00 – 20.00 unde au avut loc sustinut recitaluri cu muzica din repertoriul universal.

 

Vezi descrierea fanfarelor