Newsletter săptămâna 17 | 13 – 19 iulie

Marți 14 iulie

Lansarea concursului de fotografie Bucureștiul Meu Secret

 

București Optimist e alături de București 2021 în procesul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Împreună, în perioada 14-30 iulie căutăm cei mai buni fotografi necunoscuți ai orașului. Te provocăm să ne trimiți cele mai bune 3 fotografii care surprind Bucureștiul exact așa cum îl vezi și simți tu!

 

Căutăm acele fotografii care ți-au spus ceva încă din momentul în care ai apăsat pe buton. Cele la care te-ai minunat și mai tare când le-ai descărcat în calculator. A venit momentul să le scoți în lume.

 

Arată-ne cum se vede orașul prin ochii tăi! Când ai fotografiile gata, trimite-ni-le în format .jpg prin wetransfer.com într-un e-mail cu subiectul Bucureștiul meu la contact@bucuresti2021.ro și postează-le în social media cu hashtag-urile #bucuresti2021 și #bucurestiulmeu.

 

Cele mai bune fotografii vor fi premiate. Cristian Vasile aka Igu va juriza toate înscrierile și va decide un top 3. Câștigătorul premiului I va pleca acasă cu o cameră video MIO. Premiile II și III vor consta în câte un print mare oferit de cameleo.ro, numai bun de agățat pe peretele din sufragerie. În plus, selecția va fi explicată în detaliu, așa că vei avea șansa să afli și câteva ponturi profesioniste.

 

Toate înscrierile eligibile vor fi prezentate în timp real într-o expoziție colectivă la parterul Hanului Gabroveni și vor fi urcate în aplicația București. Album de familie ce surprinde Bucureștiul de-a lungul timpului, sub toate aspectele sale.

 

Miercuri 15 iulie | ora 19:00 | Hanul Gabroveni

Intersecțiile de miercuri

Un  oraş  pe  drumuri  (2).  Scrierea  şi  citirea  oraşului:  pentru  o  ritmanaliză  a  oraşului Bucureşti. Invitat: Bogdan Ghiu

Această a doua conferinţă a scriitorului Bogdan Ghiu, din seria „Un oraș pe drumuri”,  va avea un caracter practic şi interactiv, de atelier. Ea îşi propune o prezentare şi posibile aplicări şi dezvoltări bucureştene ale unei „metode ritmanalitice”, înţelese ca analiză participativă şi performativă a oraşului, pornind de la un set de idei lăsate moştenire de filosoful francez Henri Lefebvre.

 

Evenimente găzduite

București. O lume de Ion Bârlădeanu și Carmen Lidia Vidu | 3-15 iulie 2015, Hanul Gabroveni | Program de vizitare: 10:00 – 22:00

Realizatori: Carmen Lidia Vidu și Ion Bârlădeanu

Regie film: Carmen Lidia Vidu

Colaje, execuție: Ion Bârlădeanu

 

Consultant | Coordonare: Dan Popescu

Montaj film: Cristina Baciu

Muzică film: Ovidiu Chihaia

Imagine film: Adi Bulboacă

Asistent regie: Alina Neagu

 

Ion Bârlădeanu nu este un artist în sensul clasic al cuvântului: nu are studii de specialitate, iar lucrările pe care le creează de mai bine de treizeci de ani au o functie mai degrabă autoterapeutică (de afirmare ingenuă a propriilor dorințe și obsesii, dar și a unei libertăți interioare) decât una pur estetică, de adresare către un potențial spectator. Ion Bârlădeanu este un personaj în sensul plin al cuvântului. A visat dintotdeauna să joace în filme, să fie un erou. Colajele pe care le realizează nu sunt altceva decât propriile lui filme, pe care le compune ca un regizor, după o poveste imaginată tot de el. „Mă înregistrați? Mi-ar fi plăcut să fiu actor. Acum sunt regizor.”

 

Accesul la evenimentele din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este gratuit.