PICTĂM ZIDUL DINTRE OAMENI

Un proiect al Grupului de inițiativă civică Cișmigiu

 

În contextul în care nivelul de sensibilitate la nevoile comunităţii este ridicat doar atunci când apar probleme cu efecte imediate, Grupul de inițiativă civică Cișmigiu a urmărit să creeze o serie de experiențe pozitive prin care să genereze un sentiment de apartenență la comunitate și implicarea locuitorilor în viața cartierului.

Evenimentul Pictăm zidul dintre oameni a fost primul pas în proiectul de regenerare comunitară inițiat de Grupul de inițiativă civică Cișmigiu. Pe lângă includerea în comunitate a persoanelor absente din mediul online, scopul evenimentului a fost să pună bazele unui grup unit, capabil să apere interesele comunității și interesat să producă o schimbare pozitivă.

Organizat pe 23 octombrie 2016  în curtea interioară a blocului Liric din strada Ion Brezoianu, evenimentul Pictăm zidul dintre oameni și-a propus să crească gradul de informare asupra caracterului istoric al clădirii, prin realizarea unei picturi murale inspirate din trecutul amplasamentului pe care, înainte de bombardamentele din timpul celui de-al doilea război mondial, se afla Teatrul Lyric.

În paralel cu pictura murală participativă realizată sub îndrumarea artistului Lucian Sandu-Milea, au fost organizate ateliere de grădinărit și gătit, un recital de muzică clasică, o serie de proiecții de filme documentare și discuții despre comunitate și problemele locuirii în zona Cișmigiu.