COPACUL INCOTROCENI

Un proiect al Grupului Incotroceni – Oameni, Idei, Povești

 

Grupul Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti a creat prima aplicație digitală de gestionare a spațiului verde din București, Copacul Incotroceni, o platformă centralizatoare care permite colectarea şi încărcarea informațiilor referitoare la starea copacilor de pe aliniamentul stradal din cartierul Cotroceni (replantare şi toaletare copaci), urmând ca, în baza detaliilor colectate de la cetăţeni, acţiunile de replantare/toaletare să fie realizate de autorităţile locale.

Prin această aplicaţie digitală, creată după modelul platformei din New York, comunitatea devine implicată în colectarea de informaţii, în vederea actualizării datelor din cadrul Registrul Spaţiilor Verzi şi participă activ în procesul de replantare. În luna octombrie, peste 120 de copaci au fost plantaţi în locul alveolelor libere din cartier, la iniţiativa Grupului Incotroceni, cu sprijinul Primăriei sectorului 5.

Grupul şi-a propus să facă din Cotroceni un spațiu mai bun de locuire, un cartier mai primitor şi mai armonios pentru toți locuitorii săi. Provocarea Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti este de a iniția acțiuni pentru a veni în întâmpinarea nevoilor comunităţii din cartierul Cotroceni, pentru o mai bună cunoaștere a resurselor locale, a consolidării sentimentului de apartenenţă la comunitate, a implicării active şi creative a locuitorilor, în vederea dezvoltării şi valorificării patrimoniului cultural, arhitectural şi urbanistic al cartierului.