În perioada 10-20 septembrie, în Piața George Enescu din capitală va avea loc Piața Festivalului George Enescu, un eveniment cu acces gratuit, organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Festivalului George Enescu, pentru toți bucureștenii amatori ai armoniilor clasice.

La fiecare ediție a Festivalului „George Enescu”, Piața Festivalului îi scoate pe Mozart, Strauss și Beethoven în stradă. Nu pentru că celebrele lor compoziții n-ar mai iubi sălile de concert, ci pentru că muzica simfonică sună minunat în aer liber.

Timp de 11 zile, locuitorii orașului sunt așteptați în Piața George Enescu din fața Ateneului Român, să-i asculte pe marii dirijori și instrumentiști din Orchestra Națională Radio, Orchestra Simfonică și Filarmonica Oltenia, Orchestra Simfonică București și Bucharest Festival Orchestra.

Zilnic, li se vor alătura profesioniști ai muzicii de cameră precum Art Quartet, Transylvanian Saxophone Quartet, Camerata Regală și Orchestra Sinfonia Bucureşti, dar și elevi entuziaști ai liceelor de artă. Iar melomanii care vor să se delecteze cu spectacole și după concerte, sunt invitați la proiecții ale unor reprezentații muzicale celebre. În plus, copiii vor avea parte de un program muzical special, care îi va aduce mai aproape de sunetele melodioase ale instrumentelor. Șirul surprizelor nu se încheie aici, spectatorii fiind invitați să participe la o tombolă cu premii numeroase, dedicată participanților peste 18 ani.

Programul complet al Pieței Festivalului va fi disponibil pe site-ul: www.festivalenescu.ro.

Accesul la toate evenimentele din Piața Festivalului este gratuit. 

PROGRAM ZILNIC:

10 – 20 SEPTEMBRIE 2015

11:00

reluare proiecție film

16:00 (vineri – duminică) | 16:30 (luni – joi)

concerte/spectacole ale elevilor şcolilor şi liceelor de muzică din Bucureşti, ale studenților de la Universitatea de muzică din Bucureşti şi de la Conservatoarele din țară

19:30

concerte şi recitaluri ale unor formații şi artişti profesionişti din țară

21:00

proiecție de film

VEZI PROGRAM

EVENT FACEBOOK

Sponsori: Eurotravel

Realizat cu sprijinul: Artexim, Fundaţia Art Production, Fundaţia Remember Enescu, Fundaţia Culturală Pro Piano România, Societatea Română de Televiziune, Asociața Ovidiu.ro, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, psnews.ro.