Orice idee se dezvoltă mai bine după ce e adusă în fața unui public care oferă creatorilor ei un feedback deschis și inteligent. Platforma Internațională de Teatru Bucuresti 2015 (PITB) îți oferă șansa de a-ți prezenta performanceul, monodrama, instalația, video-art-ul sau orice altă idee creativă menită să ajungă pe scenă, în fața unui public „de încercare” alcătuit din profesioniști de teatru și film și spectatori pasionați, cu care poți discuta mai apoi ca să afli care le sunt impresiile.

Dacă ai până în 35 de ani și vrei să-ți prezinți proiectele artistice aflate în fază de lucru în fața unui public informat, trimite un mail la arpas2011@gmail.com (cu datele solicitate mai jos) și înscrie-te la prima ediție a showcase-ului ȘANTIER, care va face parte din programul oficial al Platformei Internaționale de Teatru București (12-15 noiembrie 2015) organizate de ARCUB Centrul Cultural al Municipiului București și ARPAS – Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

Înscrierile se fac la adresa arpas2011@gmail.com, până la data de 1 noiembrie 2015. Mailul trebuie să conțină urmatoarele: datele tale de contact (nume, prenume, telefon), ideea / proiectul în faza incipientă (în format text sau video). O prezentare personală e binevenită, ca și câteva date despre producția proiectului (un buget estimativ, echipa proiectului, durata, orice consideri că e relevant), dar nu sunt obligatorii.

Regulamentul este unul simplu, care respectă regulile de bun-simț ale actului artistic: vor fi prezentate în cadrul PITB 2015 toate ideile și proiectele incipiente înscrise care sunt inovatoare și sunt în acord și respect cu ceilalți (în cuvinte mai puține, fără discriminare, rasism, sexism sau orice altă formă de manifestare extremistă).

ȘANTIER 1 dorește sa aducă la lumină idei și proiecte care să se transforme în realitate, să profesionalizeze efortul de prezentare a unui proiect și sa încurajeze dezbaterea creativă. Nu ezita să primești sugestii, încurajări, observații critice: creația ta are de câștigat din întâlnirea cu un public deschis și pasionat de spectacol.

 

Vino și tu pe ȘANTIER 1, în cadrul Platformei Internaționale de Teatru 2015 între 12 și 15 noiembrie, la București!