Aducem în acest weekend poezia în stradă, pentru a provoca întâlniri inevitabile ale tuturor trecătorilor cu poeții români contemporani și cu Bucureștiul, așa cum trăiește el și respiră în versurile lor.

Vino alături de noi pentru un proiect inedit de poezie contemporană românească, plasată direct pe una dintre cele mai mari artere ale capitalei. Vom instala peste 40 de stencils pe Calea Victoriei, de-a lungul pistei de biciclete, de la Hotel Novotel până la Hotel Radisson, cu fragmente din Epopeea participativă București’21, un poem comun, în lanț, scris de 40 de poeți, dedicat competiției „București-Capitală europeană a culturii 2021”, realizat în 2015. Fiecare poet a avut la dispoziție 48 de ore pentru a scrie un poem de 21 de versuri, pornind mereu de la ultimul vers al poetului sau poetei de dinaintea sa.

Așteptăm voluntari pentru instalarea acestor stencils, un performance poetic unic, care este o activare în contextul proiectului Străzi deschise. Activarea stradală va avea loc sâmbătă, 21 august, în intervalul orar 19.00-21.00, iar de la 18.30 la 19.00 vom avea o scurtă întâlnire cu voluntarii privind informaţii tehnice despre aplicarea şabloanelor.

Dacă vrei să faci parte din echipa acestei activări stradale, trimite un mail până vineri, 20 august, ora 17.00, cu subiectul Open Call Voluntari 21 august la adresa pr@arcub.ro, cu numele şi un număr de telefon la care te putem contacta.

Foto: Alberto Groșescu