Asociația Nucleu 0000 organizează în parteneriat cu TechnoFields un atelier intensiv deschis publicului, o întâlnire de dans colectiv. Vom porni de la practici corporale și somatice îndreptate spre mișcare și conștientizare corporală a prezenței în peisaj, vom integra ritmuri preluate din natura, de la ceilalți și din interiorul nostru, căutând în același timp starea de transă din dans și căderea în mișcare.

Atelierul va avea loc timp de 5 zile între 19 și 23 octombrie în Delta Văcărești în aer liber și va fi susținut de echipa Techonfields. Acesta reia și continuă practicile TechnoFields și TechnoTransa (spectacol creat la Centrul național al Dansului, pe un DJ set propus de Admina).

Apelând la ritmul muzicii electronice de dans, ritm trans-cultural și trans-istoric, pe DJ setul propus de Chlorys, căutam o repunere în perspectiva a dansului specific acesteia, prin recontextualizarea la spațiul natural.

Vom deschide un spațiu de co-creare a unei comunități temporare umano-vegetale.
Vom activa simțurile ca mijloc de înregistrare a percepțiilor individuale prezente în spațiu, transformându-ne în translatori pentru comunitate ai experiențelor și ne vom folosi vocea ca extensie a corpului în spațiu.

Prin costume si accesorii, ne vom transpune în alte identități și amplasându-ne în peisaj ne vom pierde în el.

La final atelierului vom crea împreuna o intervenție performativă, un microRave al efervescentelor colective, ce va face parte din proiectul Peisaj în deteriorare – Nucleu 0009 alături de lucrări de land-art și instalații în natură al artistelor Roberta Curcă, Mălina Ionescu, Gabriela Mateescu, Andreea Medar, Kiki Mihuță, Marina Oprea.

Sunt disponibile 10-12 locuri, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj în care să ne spuneți de ce doriți să participați și o scurtă descriere a voastră până în data de 16 octombrie.

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.