And What Can Art Do about It? este un proiect cultural creat de WASP Studios şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti afectiv” 2022.

Termen limită de aplicare: 30.09.2022 / LE: termen limită extins până pe 5.10.2022

Perioada de desfășurare: 4.10.2022 – 28.10.2022

Proiectul „And what art can do about it?’ chestionează o temă recurentă în societatea contemporană, și anume relația dintre artă și crizele eco-socio-politice. La invitația spațiului WASP, care în anul 2022 împlinește 10 ani de activitate, curatoarea Anca Rujoiu si artista Irina Botea Bucan, se alătură unui demers de investigare și analiză a temei propuse, alături de curatoarea Andreea Capitanescu.

Solidaritatea comunității internaționale în criza războiului din Ucraina și a crizei eco-climatice care s-a născut în urma acestui dezastru este poate fără precedent, fapt ce duce la nașterea acestui proiect. Proximitatea agresiunii și impactul mass-media care transmite non-stop informații și imagini de la fața locului, ne-a captivat complet atenția și fiecare a încercat să ajute necondiționat. Efectele războiului vor fi lungi și vor lăsa traume greu de depășit.

Însă crize sociale, conflicte militare și represiuni politice au avut dintotdeauna loc în diferite colțuri ale lumii. Pentru a înțelege mai bine și pentru a descoperi felul în care aceste crize au fost și sunt gestionate de artiști, curatori și teoreticieni, ne-am propus să dezvoltăm un proiect care sa ofere prin dialog și spațiu creativ, oportunități de expunere și noi colaborări între artiști din România și alte teritorii europene și mondiale.

𝗗𝗲𝘀𝗳𝗮̆𝘀̦𝘂𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁:

Proiectul include dezvoltarea unui proces de creație în format laborator (septembrie – octombrie 2022), unde cei 4 artiști selectați vor dezvolta o platformă discursivă ce va sta la baza expoziției finale de grup.

În perioada dezvoltării vor avea loc: 5 prelegeri, 2 workshop-uri și o prezentare de artist.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗶:

Pentru a participa la selecție candidații trebuie să furnizeze următoarele documente:

▪️ CV (în limba română sau engleză)

▪️ portofoliu complet / alte materiale relevante aplicației de Open Call (format A4, PDF, nu mai mult de 10 Mb; lucrări video sau documentație în format AVI, WMV sau QuickTime ar trebui să fie de până la 500 mb în total). Vă rugăm să furnizați un link pentru descărcare utilizând servicii de transfer gratuite precum Dropbox.com sau Wetransfer.com

Materialele se trimit la: coordination@4culture.ro, până la data de 19.09.2022, ora 00:00

𝗦𝘂𝗽𝗽𝗼𝗿𝘁:

▪️ Se vor asigura costurile de producție pentru lucrările noi dezvoltate în cadrul laboratorului

▪️ Organizatorii își rezervă dreptul de a opera diferite modificări ale datelor de eveniment menționate.

Detalii aici.