Celebrul pianist israelian, Omer Klein revine în Bucureşti, cu un recital de jazz eclectic. După ce, în mai 2010, l-au ascultat în cadrul International JazzFest, în componenţa trio-ului ce-i poartă numele, bucureştenii au prilejul de a-l auzi din nou. Concertul, organizat de ArCuB în parteneriat cu Green Hours, va avea loc miercuri, 13 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala ArCuB (Str. Batişte nr. 14).

Omer Klein este unul dintre artiştii în ascensiune în lumea jazz-ului. El s-a impus pe scenele de la New York printr-o remarcabilă autenticitate şi o inspiraţie ce pare inepuizabilă. Pianist virtuoz şi compozitor prolific, Omer Klein creează o combinaţie fascinantă de jazz cu muzică tradiţională israeliană şi nord-africană.

Apreciat de presă drept unul dintre cei mai originali şi impresionanţi muzicieni de pe scena internaţională, din 2006, de când s-a stabilit la New York, tânărul artist este unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai apreciaţi muzicieni, reuşind să umple sălile oriunde concertează. Albumul său de debut, intitulat Duet, a fost lansat la Fresh Sound Records. Ulterior, a scos încă trei albume şi a cântat în foarte multe săli, printre care şi celebra Carnegie Hall.

La 25 de ani, Omer avea deja colaborări notabile cu artişti şi grupuri reputate, între care: Omer Avital, Joel Frahm, Johnathan Blake, Meshell Ndgeocello, Ferenc Nemeth, Jason Lindner, Avishai Cohen, Donny McCaslin, Joe Martin, Jaleel Shaw, Mark Guiliana şi Eric McPherson. Artistul a cântat în peste 15 ţări şi a cucerit publicul din oraşe de renume precum Londra, Paris, Berlin, Viena sau Milano, fiind aplaudat cu nemăsurat entuziasm. A câştigat numeroase premii, inclusiv Premiul I la Competiţia Internaţională Jazz Hoeilaart din Belgia. In 2011, Klein a scris muzica pentru spectacolul Lemon Tree, de la Teatrul Schauspielhaus din Dusseldorf.

În concertul de la Sala ArCuB, Omer Klein va fi cu siguranţă o surpriză foarte plăcută, atât pentru cei care l-au mai ascultat, cât şi pentru cei care abia acum vin în contact cu muzica lui. O caracteristică importantă a compoziţiilor realizate de tânărul şi talentatul muzician o reprezintă improvizaţiile, care înnoiesc continuu liniile melodice abordate şi combină dragostea lui pentru jazz-ul tradiţional, precum şi pasiunea de a explora şi stăpâni pianul, cu afecţiunea puternică pe care o are pentru sonorităţile specifice ţării în care s-a născut. Toate acestea creează un stil muzical personal, lipsit de compromisuri, care este deopotrivă îmbietor şi comunicativ.  

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14), online pe bilete.arcub.ro şi www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio (semnalizate Bilete.ro), în Magazinele Germanos, în Magazinul Andante (Bulevardul Mihail Kogalniceanu nr. 47) şi la Green Hours (Calea Victoriei nr.120).

Preţ: 35,00 lei (Categoria I) şi de 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii, care se prezintă la Casa de bilete ArCuB cu legitimaţiile, pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.

Parteneri media: TV CITY, Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, RFI România, Şapte Seri, Jurnalul Naţional, România liberă, Andantemusic.

Parteneri media online: Port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, modernism.ro, inoras.ro, urban.ro, orasulm.eu, jazz.ro, ziarulmetropolis.ro.