„Cine vrea să ştie ceva despre mine, să vină să mă vadă jucând!”              Olga Tudorache

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti are onoarea de a o prezenta pe Olga Tudorache, alături de Lucian Nuţă, în spectacolul de teatru PORTRETUL DOAMNEI T. Piesa, dedicată Olgăi Tudorache, este semnată de Ana Maria Bamberger iar regia îi aparţine Lianei Ceterchi. Marţi 15 aprilie şi miercuri 16 aprilie vor avea loc primele reprezentaţii la Sala ArCuB, ora 19:00.


Scrisă în ianuarie 2004, piesa este, după NOIEMBRIE şi PEŞTE CU MAZĂRE, a treia colaborare a autoarei cu marea actriţă. Despre întâlnirea lor scriitoarea declară: „ o potrivire de dincolo de ceea ce poţi explica simplu în cuvinte şi care nu încetează să ne mire, uneori cu oarecare spaimă, dar mai ales cu mereu surprinzătoare bucurii “.

Producţia radiofonică, din noiembrie 2006, realizată sub egida Teatrului Naţional Radiofonic, în interpretarea excepţională a cuplului Olga Tudorache – Marius Bodochi, în regia lui Attila Vizauer, a fost distinsă cu Premiul UNITER în aprilie 2007. A urmat un turneu în Israel, la Tel Aviv, încununat cu decernarea Premiului de Excelenţă “Omul Anului 2006” doamnei Olga Tudorache. În 2008 acest text se împlineşte prin realizarea montării la care vă invităm.

 

O actriţă care îşi consumă în solitudinea vârstei înaintate rolurile trecute şi rămase, un pictor în căutarea Portretului îşi povestesc vieţile, într-un dialog plin de confruntări, umor, clipe de poezie şi momente de tandreţe; o întâlnire ne-întâmplătoare şi un portret bine făcut care spune la fel de multe despre cel care îl face ca despre cel pe care îl arată.

„Piesa aceasta este cu adevărat povestea mea. Nu am jucat nici o clipă un personaj pentru că nu era nevoie” mărturiseşte eroina.


Vă rugăm să confirmaţi participarea până marţi, 15.04, orele 12,00.


Vă aşteptăm!