mbătă 16 iunie, de la ora 19.30, ArCuB prezintă premiera Prizonierul din Manhattan – un spectacol de Iarina Demian după o piesă a lui Neil Simon, unul dintre cei mai prolifici şi apreciaţi dramaturgi americani contemporani. Scenografia este semnată de Adriana Grand iar ilustraţia muzicală şi light design-ul sunt realizate de Tudor Chirilă.

 

Protagoniştii sunt: Tiberiu Păun, Afrodita Androne, Sorin Cociş, Jeanine Stavarache, Magda Catone, Mariana Dănescu. 

 

Prizonierul din Manhattan este o comedie neagră,  în cel mai profund înţeles al cuvântului, genul  pe care îl iubesc cel mai mult, nu doar ca regizor, ci, mai ales, ca actor. Comedia neagră este ca un sport extrem: trăieşti  bucurii şi spaime la cele mai înalte cote. Trăieşti  grandoarea şi prăbuşirea în acelaşi timp. Trăieşti imposibilul.”

                                                                                           Iarina Demian

Neil Simon (născut la 4 iulie1927 New York) se află pe un loc de frunte în repertoriul teatral universal şi este autorul a numeroase comedii, jucate mai întâi pe scenele de pe Broadway, apoi traduse şi reprezentate în întreaga lume.

 

Între cele peste treizeci de piesele sale se numără Amintiri din Brighton Beach (Premiul Cercului criticilor de teatru din New York), Biloxi Blues (Tony Award) și Un cuplu ciudat (Premiul Asociației scriitorilor din America).  Neil Simon a câștigat Premiul Pulitzer pentru dramă cu piesa Lost In Yonkerscare de altfel a fost încununată şi cu un Tony Award. In 1975 obţine Premiul Special Tony Award pentru contribuția în teatru.  În 2006 este răsplătit cu Premiul Mark Twain – pentru umor american. După mai multe piese ale sale au fost realizate filme artistice, pentru care el a scris scenariul. A mai creat şi librete pentru muzicaluri, ca de pildă Sweet Charity.

 

Regizoarea Iarina Demian se află la cea de-a treia montare a textelor lui Neil Simon despre care spune: este profund, este poet, este universal”.

 

Vă aşteptăm să retrăiţi imposibilul” de fiecare zi, într-o comedie amară, jucată impecabil!

 

Biletele la spectacole pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe www.arcub.ro . Preţ: 35,00 lei (Categoria I) şi de 26,50 lei (Categoria II).

Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.