Bucureşti, 30 mai 2011

ArCuBCentrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti a organizat  duminică, 29 mai, îndrăgitul eveniment Cişmigiul Copiilor. A fost sărbătorită atât Ziua Copilului, împreună cu cei 10 ani pe care i-a împlinit acest proiect de tradiţie, cât şi 15 ani de activitate ai ArCuB. 

 

Artiştii de pe cele două scene amplasate în Grădina Cişmigiu s-au bucurat de un public numeros şi voios. La Cetate, la Ciupercă, pe Aleea Trandafirilor şi în zona Debarcaderului, au avut loc spectacole de teatru ale unor trupe independente. Podul Artelor şi Aleea Desenului au fost asaltate de prichindeii doritori să descopere tainele picturii. Parada majoretelor şi a fanfarei a întregit atmosfera de sărbătoare.

 

Sub razele plăcute ale soarelui, cei mici au luat parte cu entuziasm la toate momentele ce le-au fost dedicate: teatru, muzică, dans, magie, jocuri, baloane, steguleţe, personaje de poveste, topogane gonflabile, face-painting şi ateliere de creaţie. Animăluţele din Ferma Animalelor au reprezentat unul dintre punctele de maximă atracţie, alături de Insula Piraţilor Disney Junior.                                      

 

Surpriza zilei a fost tombola cu premii.  Premiul cel mare a fost o excursie la Disneyland Paris, oferită de Fides Travel. Premiul al II-lea, oferit de Centrul de Învăţare a Limbii Engleze Helen Doron, constând într-un curs gratuit de limba engleză, a fost primit cu bucurie de către câştigător.  Peg-Perego a oferit premiul al III-lea al extragerii, o maşinuţă excavator. Tombola a oferit şi alte surprize: plimbări cu barca şi hidrobicicleta pe lac, cursuri gratuite de limba engleză, bilete la teatrele Ţăndărică şi Ion Crengă, excursii în tabără la mare, oferite de Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret Bucureşti şi consultaţii gratuite de stomatologie, oferite de Stomart.

 

În Parcul Cişmigiu au fost alături de ArCuB aproximativ 50.000 de persoane pe tot parcursul zilei. Le mulţumim tuturor pentru susţinerea şi participarea la acest eveniment atât de drag Bucureştiului! Mulţumim partenerilor şi colaboratorilor pentru sprijinul acordat în cei 15 ani de activitate.