ArCuBCentrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită joi 9 iunie, ora 19.00, la ultima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului “O lume pe dos” în regia Iarinei Demian.

 

Această montare „descrie fără menajamente lumea în care trăim – o lume bolnavă de singurătate, în care oamenii recurg la soluţii limită, fiindcă nu-şi mai găsesc locul, liniştea, măsura, sentimentele sau identitatea.”

 

Protogoniştii sunt: Tudor Chirilă, Iarina Demian, Simona Stoicescu, Smaranda Caragea, Marius Drogeanu, Mircea Drâmbăreanu, Andrei Runcanu.

 

După „Biloxi Blues” (piesa celebrului Neil Simon, jucată cu mare succes la Teatrul de Comedie şi în turnee prin ţară) regizoarea Iarina Demian revine la dramaturgia americană contemporană, reunind într-o singură montare trei piese scurte ale unor autori consacraţi. Preludiu şi Liebestod – de Terrence Mc Nally, Problema – de A.R. Gurney şi Naomi în camera de zi – de Cristopher Durang sunt cele trei farse tragice care alcătuiesc “Lumea pe dos” în care Tudor Chirilă trece cu dezinvoltură de la o partitură la alta.

 

„Sper să avem din nou sală plină, la fel ca la ultimele noastre spectacole. O lume pe dos e un proiect frumos din mai multe motive: actori foarte buni, texte extrem de noi şi îndrăzneţe în peisajul teatrului românesc, o viziune regizorală care ţine cu Actorul, un spectacol cu un mesaj extrem de modern. O lume pe dos ridică o întrebare cheie: cum negociem cu singurătatea? Este un spectacol care pune probleme printre hohote de râs. Un spectacol pe care îl iubesc. Şi aş vrea să-l iubesc împreună cu o sală plină de oameni, care acceptă să-şi pună întrebări şi să caute în ei înşişi.”  Tudor Chirilă

 

 

 

“Şansa noastră de a juca o nouă serie cu spectacolul “O lume pe dos” se numeşte ArCuB. (…) Să nu ne facem iluzii legate de lumea în care trăim. Să privim în faţă situaţiile limită ale existenţei umane şi să ne gândim că fiecare dintre noi facem parte din ea… “                            Iarina Demian

 

Biletele pot fi achiziţionate la prețul de 35.00 lei (Categoria I), 26.50 lei (Categoria II) şi 15.90 lei (reducere la Categoria II – numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batişte nr. 14) şi prin reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti sau online pe www.eventim.ro

 

La mulţi ani ArCuB! În cei cincisprezece ani de activitate, ArCuB a fost iniţiatorul şi organizatorul unor manifestări inedite în peisajul cultural bucureştean. Evenimentele create şi produse de ArCuB de-a lungul celor 15 ani de activitate au transformat oraşul şi locurile sale importante – parcuri, bulevarde, pieţe – într-o imensă scenă în aer liber, deschisă tuturor cetăţenilor săi, mari şi mici. Ele reprezintă, fiecare în parte, un brand, iar împreună identitatea culturală a capitalei. Mulţumim partenerilor şi colaboratorilor pentru sprijinul acordat de-a lungul acestor ani. 

 

Detalii pe www.arcub.ro    

 

Producător: ArCuB

Coproducător: Fundaţia artEST

Parteneri media: Bucureşti FM, 24FUN, România Liberă, Port.ro, Metropotam.ro, Arhitectura.ro, Paspartu, Youmago.ro, RATB, ELEVATE, Eventim.