Flamenco en estado puro / Flamenco in stare pura

Tablao flamenco cu Rafael Andújar, Ana Alonso, Juanma Carillo, Jesús Chozas

 

Primul spectacol al Festivalului de Flamenco

 

4, 5, 6 februarie, ora 19.30 / Sala ArCuB (Str. Batişte nr. 14)

Biletele se vor pune în vânzare miercuri, 26 ianuarie, la Casa de Bilete a ArCuB (tel. 021 3192690/91).

Programul casei de bilete:

26-28 ianuarie, între orele 10.00 – 17.00 si 31 ianuarie – 6 februarie, între orele 12.00 – 20.00

Rezervări online la adresa rezervari@arcub.ro.

Pret bilete: 31,80 lei şi 26,50 lei.

 

Flamenco en estado puro – spectacol prezentat de patru artişti ale căror interpretări vor purta dansul, cântul, muzica şi ritmul (prin percuţie şi prin dans) în zona cea mai înaltă şi mai pură a flamenco-ului, alăturând îndelungata experienţă a veteranilor cântecului (Jesús Chozas) şi chitarei (Rafael Andújar) cu tinereţea dansului (Ana Alonso Ferrero şi Juan Manuel Carrillo Prieto).

 

Rafael Fernández Andújar – chitarist flamenco originar din Carmena, Toledo. A urmat cursuri cu Rafael Nogales, care l-a îndreptat spre chitara flamenco, şi cu Víctor Monge „Serranito“. Este autorul mai multor lucrări pentru chitară, cuprinzând toate genurile flamenco (soleá, bulería, fandango etc.). A obţinut premii importante de chitară flamenco, printre care cel al concursurilor Cante de las Minas şi Jerez de la Frontera. A reprezentat Spania la festivaluri internaţionale din Costa Rica, Buenos Aires, Germania şi Franţa. În prezent, este profesor la Conservatorul Regal de Dans din Madrid, unde predă cursuri de flamenco.

 

Jesús Matías Solano (Madrid,1944), cantaor cunoscut sub numele de „Jesús Chozas“, şi-a început cariera artistică la 14 ani, la Teatrul Madrid. În 1959, a devenit membru al Companiei „Paso a la Juventud“; din 1959 până în 1962 a făcut parte din trupele La Niña de Antequera, Niña de la Puebla, Rafael Farina, Porriña de Badajoz, Antonio Molin, Juanito Valderrama şi Manolo El Malagueño. În 1962 e angajat de Juanita Reina, cu care face turnee în toată Spania. Străbate apoi toată Europa lucrând pentru  Luisillo. A cîntat, de asemenea, cu Ángel Pericet, José Toledano şi Marienma, împreună cu care a participat o lungă perioadă de timp la festivalurile din Spania. În 1996, se întoarce ca solist, alături de chitaristul Rafael Andújar, la universul recitalurilor, cu tot bagajul său de cantaor. În 1999, obţine trei premii I la Festivalul Naţional Flamenco del Cante de las Minas, care are loc la La Unión, în genurile Cartageneras, Tarantas şi Levántica, acompaniat la chitară de Rafael Andújar.

 

Ana Alonso Ferrero (Madrid, 1986), licenţiată în Dans Spaniol, este interpretă de dans clasic şi flamenco. A dansat în principalele creaţii coregrafice ale lui „Juanma“ (Juan Manuel Carillo) şi a obţinut premii importante pentru partiturile din spectacolele lui Paco Morales şi alţii. Antonio Canales a invitat-o să participe la versiunea sa cu Oedip, iar în 2007 a dansat alături de Lola Greco în premiera cu La Traviata la Palacio de Vista Alegre din Madrid. În prezent, face turnee alături de chitaristul Jerónimo Maya şi Compania Flamenco „Juanma“. 

 

Juan Manuel Carrillo Prieto

A studiat Dans Spaniol şi Balet Clasic la Conservatorul de Dans „Don Luis del Río“ din Córdoba. Spectacolele sale Alegrías şi Algo nuestro au fost premiate în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Concursului Naţional de Dans (Teatrul de Vară „José María Pemán“ din Cádiz, 2002) şi la Concursul de Coregrafie de la Fuenlabrada. În mai 2007, a obţinut premiul I la a X-a ediţie a Concursului Tinerilor Creatori de Alcalá de Henares, cu En Blanco y Negro.