Se apropie sfârşitul verii, pe care îl întâmpinăm cu spectacole de teatru şi pantomimă, cu concerte de folclor, muzici medievale şi rock’n’roll, cât şi cu magie şi artă urbană, care vor continua până spre sfîrşitul lunii septembrie.

 

Bucureşti-Cartier de vară este un eveniment cultural iniţiat de Comisia pentru Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale, Direcţia pentru Cultură şi Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, în parteneriat cu Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3 şi 5, de vineri până duminică, cu câte două spectacole pe zi, în trei din parcurile capitalei.

 

Dimineaţa, de la ora 10.00, copiii sunt aşteptaţi cu spectacolul „Un desen, o floare, mare sărbătoare”, al Teatrului Ion Crangă, vineri în parcul Bazilescu, sâmbătă în parcul Sebastian şi duminică în parcul Titanii.

 

Tot în parcul Titanii, sâmbătă dimineaţa, Spiriduşii poveştilor le-au pregătit celor mici spectacolul „Te-am păcălit” iar duminică în parcul Bazilescu are loc un spectacol de magie al teatrului Andrei Teaşcă.

 

În celelalte dimineţi veţi putea urmări „Basilicum”, un concert de muzici medievale şi tradiţionale din Europa, susţinut de trupa Truverii vineri în Titanii, sâmbătă în Bazilescu şi duminică în Sebastian.

 

„Zvonuri, bârfe, flecăreli” este un colaj de momente din piesele lui Caragiale şi Muşatescu, pe care îl puteţi vedea vineri dimineaţă în parcul Sebastian.

 

Seara vă invităm în parc de la ora 20.00, vineri în Sebastian, sâmbătă în Titanii şi duminică în Bazilescu, la un spectacol de muzică folclorică al trupei CCV, care a pregătit muzică din Ţara Vrancei – zona Focşani şi din Prahova – zona Ploieştiului.

Două spectacole de pantomimă ale Teatrului Masca, pline de poveste şi mister din alte timpuri, coboară în stradă. „Statuile”, vineri în parcul Bazilescu iar „Fior d’amor în Bucuresci”, sâmbătă în Sebastian şi duminică în Titanii.

 

Vineri seara, în parcul Titanii se joacă piesa „Te iubesc! Te iubesc?” în regia lui Chris Simion sau, mai bine zis o reţetă comică despre cum să fim fericiţi în cuplu şi cum să evităm blazarea în doi.

 

În încheierea acestui sfârşit de săptămână şi a verii, The Teachers Orchestra a pregătit un concert rock’n’roll, sâmbătă în parcul Bazilescu iar cei de la Kartier vin cu un manifest de artă urbană, duminică în Sebastian.

 

 

Un sfârşit de vară plin de muzică!

 Partenerii media ai evenimentului sunt: 24 FUN, comunicatedepresa.ro, port.ro.